Overheid populairste juridische werkgever

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Rechtenstudenten gaan na hun studie het liefst aan de slag bij de Rijksoverheid, Loyens & Loeff of KLM. Dat blijkt uit de top 50 van populaire juridische werkgevers in de ogen van studenten, die jaarlijks wordt gepubliceerd door Universum, een bureau dat zich bezighoudt met employer branding.

Dit bureau onderzoekt ieder jaar wereldwijd op verschillende gebieden welke werkgevers door studenten als het aantrekkelijkst worden beoordeeld. Doel is werkgevers inzicht te verschaffen in de ambities van starters. Aan de deelnemende studenten werd ook de vraag voorgelegd wat zij belangrijk vinden in hun carrière. De mogelijkheid om ondernemend en creatief/innovatief bezig te zijn en een goede werk-privé balans waren de meest voorkomende antwoorden.

In de top 50 staan 21 advocatenkantoren bij wie de geïnterviewden na hun afstuderen graag aan de slag zouden willen. In de top 10 zijn dat naast Loyens & Loeff Dirkzwager, Baker McKenzie en AKD. Andere populaire werkgevers zijn bedrijven als Google, Apple en Heineken, maar ook de Belastingdienst wordt genoemd (achtste plaats).

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top