Overstap van de week: Adriaan de Buck

Delen:

Adriaan de BuckOverstap van de week is Adriaan de Buck. Hij is begin november 2015 als advocaat-partner toegetreden tot de maatschap van het Haagse Ekelmans & Meijer Advocaten als partner Ondernemingsrecht.

Hoe is Ekelmans & Meijer Advocaten op uw pad gekomen en waarom heeft u voor dit kantoor gekozen?

Ooit ben ik mijn carrière begonnen in Den Haag bij Pels Rijcken. Na de nodige omzwervingen door het Koninkrijk, van Curaçao tot Twente, wilden mijn echtgenote en ik terugkeren naar onze bakermat. Ekelmans & Meijer ken ik natuurlijk vanuit mijn Haagse periode als een kwalitatief goed kantoor. Bovendien is twee jaar geleden een groep ondernemingsrechtadvocaten en belastingadviseurs vanuit Amsterdam het kantoor komen versterken. Dit heeft een enorme impuls gegeven aan het zakelijk elan en de corporate praktijk. De bedoeling is dat ik mee ga helpen de (internationale) overnamepraktijk verder uit te bouwen. Een geweldige kans die ik met beide handen heb aangegrepen.

Wat viel u meteen op tijdens uw eerste werkweek?

Voor aanvang van mijn eerste werkweek was er een maatschapsweekend georganiseerd, met aanhang, mede ter ere van mijn toetreden. In mijn eerste werkweek waren er twee borrels. Bij Ekelmans & Meijer wordt hard gewerkt maar er is ook veel warmte en gezelligheid.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Ekelmans & Meijer is een kantoor dat in traditionele juridische disciplines uitblinkt. Op het gebied van ondernemingsrechtprojecten kan Ekelmans & Meijer nog stappen maken, bijvoorbeeld daar waar het gaat om sectieoverstijgende deals en internationale samenwerking. Ik denk daaraan wel een steentje te kunnen bijdragen.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?

Ik bewonder advocaten die juridisch scherp zijn maar ook aimabel, geestig en integer; hard op de inhoud, zacht op de persoon. Mijn oud-patroon Dick Bouma is in deze opzichten nog altijd een lichtend voorbeeld.

Waar staat u over 10 jaar?

Over 10 jaar werk ik nog steeds met veel genoegen bij Ekelmans & Meijer als onderdeel van een toonaangevende tax/legal transactiepraktijk.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven