Overstap van de week: Arnold Gelderman

Delen:

Arnold GeldermanOverstap van de week is Arnold Gelderman. Gelderman versterkt sinds 1 juli de sectie Bouw & Aanbestedingsrecht van KienhuisHoving. Hiervoor werkte hij als advocaat Europees Recht bij Menzis en Nysingh advocaten en notarissen. Hij heeft als specialisatiegebied aanbestedingsrecht.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd als advocaat in loondienst bij Menzis. Toch heb ik altijd wel rekening gehouden met een terugkeer in de ‘traditionele’ advocatuur. De beslissing om weer terug te keren in de traditionele advocatuur is sneller gekomen dan verwacht. Natuurlijk is dat geen eenvoudige beslissing. De mooie kans die KienhuisHoving mij biedt om de aanbestedingsrechtelijke praktijk verder uit te bouwen heeft in dit kader uiteindelijk de doorslag gegeven.

U bent gespecialiseerd in aanbestedingsrecht, maar we begrepen dat u ook over kennis en ervaring beschikt op het gebied van het mededingingsrecht. Wordt die combinatie uw geheime wapen bij bij KienhuisHoving?

De kwaliteit van je dienstverlening wordt groter naar mate je als advocaat én als kantoor over de verschillende disciplines/rechtsgebieden heen kan kijken. Een cliënt zit in mijn optiek niet te wachten op een mooi aanbestedingsrechtelijk advies, indien het opvolgen van dat advies bijvoorbeeld tot mededingingsrechtelijke problemen kan leiden. Denk in dit verband bijvoorbeeld aan  combinatieovereenkomsten in het kader van aanbestedingsprocedures: het mededingingsrecht en het aanbestedingsrecht haken hier in elkaar.

De cliënten mogen van hun advocatenkantoor verwachten dat de advocaat over de rechtsgebieden heen kijkt, zodat ze zo goed mogelijk geholpen worden. Mijn mededingingsrechtelijke ervaring is in zoverre dus zeker een pré, maar een ‘geheim wapen’ durf ik het niet te noemen.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

Het is een beetje een cliché, maar mijn voornemen was om zo veel mogelijk plezier en energie uit mijn werk te halen. Samen werken met leuke en slimme collegae aan mooie zaken voor cliënten waren de middelen die ik voor ogen had om dit voornemen, dit doel, te bereiken.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Mijn voornemen is grotendeels onveranderd. Wel heb ik gemerkt dat ik gedurende mijn loopbaan ambitieuzer ben geworden. Ik stel graag doelen om mezelf uit te dagen en te verbeteren.  De overstap naar KienhuisHoving past hier in mijn optiek goed bij, aangezien hier een mooie kans ligt om de aanbestedingsrechtelijke praktijk verder uit te bouwen. 

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?

De Aanbestedingswet is per 1 juli jl. aangepast en bevat enkele interessante wijzigingen.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nieuwe procedure van het innovatiepartnerschap. Het lijkt mij mooi een cliënt in het kader van een dergelijke procedure te adviseren of (als het nodig is) om in het kader van een dergelijke aanbestedingsprocedure te procederen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven