Overstap van de week: Boris Emmerig

Delen:

Boris EmmerigOverstap van de week is Boris Emmerig. Emmerig is sinds 1 september als Tax Lawyer/Partner verbonden aan Holla Advocaten. Hiervoor was hij werkzaam bij Deloitte.

U komt bij Deloitte vandaan. Trok het echte advocatenleven u meer, of gaat het om Holla Acvocaten in het bijzonder?

Holla Advocaten trok mij in het bijzonder omdat het een kwalitatief hoogstaand kantoor is dat zijn sporen in bijvoorbeeld de insolventiepraktijk meer dan verdiend heeft, maar ook een kantoor met een grote drang tot innovatie. Het opzetten van een fiscale praktijk past daarbij, maar er zijn veel meer initiatieven, zoals het opzetten van een financieringspraktijk en een integrity &compliance-praktijk. Daarnaast spraken de mensen en de manier waarop men hier met elkaar omgaat, mij zeer aan. Er heerst een Rotterdamse can do-mentaliteit met een Bourgondisch randje en een afspraak is iets om gewoon na te komen. Tot slot heeft mijn vader hier vroeger gewerkt. Dat maakt me extra trots.

Is uw rol anders dan in uw vorige carrière? Wat maakt uw huidige rol zo leuk?

Mijn rol is zeker anders. Bij Deloitte was ik onderdeel van een grote organisatie met staand beleid. Hier heb ik een veel meer ondernemende rol, waar ik mijn eigen ideeën en mijn eigen visie goed tot uitdrukking kan brengen. Daarnaast werk ik hier dagelijks samen met advocaten en dat kon bij Deloitte natuurlijk niet. Ik geloof dat je hierdoor tot een beter resultaat voor cliënten kunt komen. Veel kwesties en zaken kennen immers zowel juridische  als fiscale aspecten, bijvoorbeeld op terreinen als arbeidsrecht, vastgoed, M&A en insolventies.

Hoe gaat u uw specialisme bij Holla Advocaten tot een succes maken?

Het begint met kwaliteit. Vervolgens is belangrijk dat we snel de fiscale praktijk verder uitbreiden om tot de benodigde kritische massa te komen. De gesprekken daarover lopen al. Tegelijkertijd zijn  we al begonnen om naar de markt uit te dragen dat Holla sinds kort ook een geïntegreerde fiscale praktijk heeft. Dat heeft al veel positieve reacties opgeleverd waar we op kunnen voortbouwen. Ons geluk is dat met name de regio Eindhoven als de nu al meest vooraanstaande high tech regio van Nederland een significante groei doormaakt, gedreven door kroonjuwelen als Philips en ASML. Ik vind de vergelijking met Silicon Valley niet uit de lucht gegrepen.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?

Het leuke van belastingrecht is dat die zaken vanzelf komen. Dit komt omdat het belastingrecht continu aan verandering onderhevig is. Zo werk ik nu aan een advies over de vennootschapsbelastingplicht van een overheidslichaam. Vijf jaar geleden was dat ondenkbaar.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur of het belastingadvies gekozen had?

Ik zou graag bondscoach van het Nederlands elftal zijn geworden. Bert van Marwijk en Louis van Gaal hebben bij de laatste twee WK’s laten zien dat je als team van een relatief klein land  tot enorme hoogtes kunt stijgen en dat je individuen kunt laten excelleren, zover dat ze nog maar één teen van de wereldtitel verwijderd waren. Dat proces erachter fascineert me. Daarnaast herken ik veel van Louis van Gaal in mijzelf.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven