Overstap van de week: Brigitte Verdegaal-van der Laan

Delen:

Brigitte Verdegaal-Van der LaanOverstap van de week is Brigitte Verdegaal-van der Laan (’71). Zij is per 1 september als kandidaat-notaris in dienst getreden bij Lexence en versterkt daarmee het vastgoed notariaat. Verdegaal-van der Laan was hiervoor onder meer verbonden aan TeekensKarstens Advocaten Notarissen en Loyens & Loeff.
Verdegaal – van der Laan is gespecialiseerd op het gebied van (inter)nationale vastgoed- en ondernemingsrechttransacties.

Waarom deze overstap?

Lexence was op zoek naar versterking van haar vastgoed notariaat; ik stond open voor een nieuwe interessante uitdaging.
Van Lexence heb ik altijd een zeer goede indruk gehad, en die werd bevestigd tijdens de inspirerende gesprekken die volgden.
Lexence heeft een uitstekende reputatie in de markt en de focus van het kantoor op vastgoed- en ondernemingsrecht, ook mijn specialisme, spreekt mij enorm aan.
Het kantoor is gevuld met specialisten van diverse disciplines die in geïntegreerde teams samenwerken.  
Dat alles zie ik als een grote meerwaarde.

Daarbij vind ik het belangrijk dat Lexence maatschappelijk betrokken is. Dat uit zich onder andere bij de keuze voor een nieuw onderkomen: Lexence verhuist in 2016 naar een bestaand pand dat op dit moment “Lexence-proof” wordt gemaakt.

Hoe is deze eerste periode bij uw nieuwe kantoor bevallen? Hoe zag uw eerste werkdag eruit?

Mijn eerste werkdag en de eerste periode bij Lexence heb ik ervaren als zeer prettig en stimulerend. Het team waar ik mee werk is enthousiast en ondernemend; ik had direct een klik met mijn nieuwe collega’s.
Meteen werd bevestigd dat iedereen gericht is op samenwerking. Dat moet ook, met al de projecten die wij doen.
Het kantoor is professioneel georganiseerd en heeft oog voor nieuwe ontwikkelingen.

Dat biedt volop mogelijkheden om mijn praktijk verder uit te bouwen.

Wat maakt de juridische sector zo interessant voor u?

Mijn interesse ligt zeker niet alleen bij de juridische sector.
Voor mij is het zijn van jurist, een vak dat ik al 20 jaar met veel plezier uitoefen, een middel om van dichtbij betrokken te kunnen zijn bij mijn cliënten en hun onderneming.
Naar mijn mening komt daar veel meer bij kijken dan alleen de juridische aspecten; het gaat om de spelers, hun belangen en de ontwikkelingen/mogelijkheden in hun sector.
Juist dit samenspel van zowel juridische- als niet juridische aspecten maakt mijn werk interessant en uitdagend.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?

De zaak die mij het meest is bijgebleven is die van het adviseren van een woningcorporatie bij het ontwikkelen van een bouwplan.
In dit bouwplan, dat in een aantal jaar is uitgevoerd, werden woningen en appartement(srecht)en voor de vrije sector én voor de sociale verhuur gerealiseerd.
Juridisch erg interessant vanwege de complexe bouw- en infraproblematiek.
Minstens nét zo bijzonder omdat er sprake was van verschillende soorten gebruikers, met ieder hun eigen belangen en interesses.
In overleg met partijen is een “op-maat-parkmanagement-regeling” opgesteld.

Het raakvlak tussen vastgoed- en ondernemingsrecht en de diverse persoonlijke belangen vond ik in deze zaak zeer boeiend.
Mooi vind ik het om met mijn juridische expertise en door goed te luisteren en te anticiperen een steentje bij te kunnen dragen aan een goede woon- en werkomgeving voor nu en in de toekomst.
Dit soort zaken zal ik zeker ook op mijn nieuwe werkplek graag in overleg met partijen uitwerken.

Waaraan besteedt u zelf meer geld dan goed is?

Ach, wat is “meer dan goed”?
Zolang je er maar van geniet, oog voor anderen en de omgeving houdt en het niet “te” is.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven