Overstap van de week: Danny Vesters

Delen:

Danny VestersOverstap van de week is Danny Vesters. Hij heeft zich per 1 oktober aangesloten bij Boontje Advocaten Arbeidsrecht in Amsterdam. Vesters is circa tien jaar werkzaam in de arbeidsrechtpraktijk, waarvan de afgelopen vijf jaar als advocaat bij Dirkzwager Advocaten & Notarissen te Arnhem. Hij heeft onder meer ruime proces- en advieservaring op het gebied van collectief en individueel ontslagrecht en heeft een bijzondere belangstelling voor internationale arbeidsverhoudingen, flexibele arbeidsrelaties en reorganisaties.

Hoe bent u bij Boontje Advocaten terecht gekomen en waarom heeft u de overstap naar dit kantoor gemaakt?

Ik werd op enig moment telefonisch benaderd door Marjolein Govaerts van Govaerts Executive search voor een senior positie bij een in Amsterdam gevestigd niche kantoor. Mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld, waarna al snel een gesprek volgde met Marjolein. Dit was een bijzonder open en aangenaam gesprek, waarbij het voor mij al snel duidelijk werd dat het ging om Boontje Advocaten. Ik kende het kantoor al van naam en reputatie en kende ook de arbeidsrecht plus formule. Mijn interesse was gewekt, waarop een uitvoerige sollicitatieprocedure volgde. Het gegeven dat Boontje Advocaten zich als kantoor volledig toelegt op het arbeidsrecht , de mogelijkheid werd geboden om mij binnen het arbeidsrecht nader te specialiseren en ik mij meer zou kunnen richten op de internationale praktijk, maakten dat ik uiteindelijk de overstap heb gemaakt.

Wat wilt u bij dit kantoor bereiken?

Binnen het arbeidsrecht wil ik mij nader specialiseren. Dit is iets wat goed past binnen de arbeidsrecht plus formule van Boontje Advocaten. Daarnaast zou ik in mijn werk nog meer de focus willen leggen op de internationale praktijk. Het is fijn dat dit een van de speerpunten is van kantoor, waar ik dan ook graag in mee wil gaan. Daarnaast hoop ik natuurlijk een goede en fijne samenwerking te hebben met mijn nieuwe collega’s.

Hoe is deze eerste periode bij uw nieuwe kantoor bevallen? Hoe zag uw eerste werkdag eruit?

Ik werd verwelkomt met een kleurrijke bos bloemen en iedereen van Boontje Advocaten nam de tijd om even een praatje te maken. Geregeld werd mij gevraagd hoe het ging, of ik nog vragen had en of men mij ergens mee kon helpen. Kortom, iedereen was bijzonder behulpzaam. Ik kan niet anders zeggen dan dat de afgelopen periode mij goed is bevallen. Naast de openheid en persoonlijke betrokkenheid van al mijn collega’s, zie ik in hen allen ook de passie voor het arbeidsrecht; de drive om een mooie praktijk te draaien en de beste te willen zijn in hetgeen zij doen. Dit sluit goed aan bij mij eigen drive en ambities.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?

Ik persoonlijk geloof er niet in dat slechts één iemand als voorbeeld kan dienen, dit niet in mijn werk noch in mijn privé. Natuurlijk zie ik in mijn vakgebied personen voorbijkomen waar ik veel van kan leren, waarbij het dan kan gaan om zuiver vakinhoudelijke kennis, bekwaamheden of manier van doen. Maar ik hecht er waarde aan als persoon bij mijzelf te blijven en datgene tot mij te nemen wat bij mij past en aansluit bij de wijze waarop ik mijn vak wil uitoefenen.

Waar staat u over 10 jaar?

Ik hoop dan partner te zijn.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven