Overstap van de week: Dieuwke Kist

Delen:

Dieuwke KistOverstap van de week is Dieuwke Kist. Met ingang van 1 november versterkt zij de vastgoedsectie van BOEKEL. Kist is gespecialiseerd in het (ruimtelijk) bestuursrecht. Bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten, waar zij bijna 6 jaar werkzaam is geweest, heeft zij ruime ervaring opgedaan met project- en gebiedsontwikkeling (inclusief het contracteren met de overheid en overheidsaansprakelijkheid), milieurecht en bodemverontreinigingen, alsmede de sanering daarvan. Hiernaast heeft zij ook veel geadviseerd en geprocedeerd in het algemeen bestuursrecht en in privaatrechtelijke vastgoedkwesties, met name over koop- en huurovereenkomsten.

Wat wilt u bij dit kantoor bereiken?

Vastgoed heeft binnen BOEKEL altijd al een belangrijke plaats ingenomen.  Juist ook in de nieuwe positionering van BOEKEL ligt de focus nog meer op de kerncompetenties van het kantoor: Corporate en Real Estate gecombineerd met deskundigheid in litigation. Het kantoor heeft een uitstekende reputatie en een mooie klantenportefeuille. Dat biedt veel kansen. Hierbinnen wil ik samen met het bestaande team de bestuursrechtpraktijk verder gaan uitbreiden.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Het vastgoedteam binnen BOEKEL is breed en veelzijdig en bestaat naast omgevingsrecht- en bestuursrechtadvocaten, ook uit civilisten en notarissen. Het is prettig om cliënten op een breder vlak bij te kunnen staan. Dat levert juist voor cliënten veel voordelen op. Bovendien spreekt het samenwerken in bredere teams mij erg aan.

Wat maakt de bestuursrechtpraktijk zo interessant?

De bestuursrechtpraktijk ziet op een rechtsgebied dat altijd in beweging is. Met name het ruimtelijke ordenings- en omgevingsrecht spreekt tot de verbeelding. Hoe gaan wij met onze omgeving om en hoe richten wij deze in? Ik vind het zeer interessant om te zien hoe verschillende partijen met die vraag omgaan. Ook het grensvlak van het omgevingsrecht met het privaatrecht maakt dit rechtsgebied voor mij interessant.

Waaraan besteedt u zelf meer geld dan goed is?

Kleding kopen voor mijn zoontje van vijf maanden. Helaas is hij daar toch steeds zo weer uitgegroeid, waardoor het relatief héle dure kleren worden….

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?

De zaak die mij het meest is bijgebleven, is een zaak waarin ik twee architecten bijstond: een dochter van een architect en haar echtgenoot; beiden dus zelf ook architect. Voor de geplande verbouwing van een door hun (schoon)vader ontworpen gebouw tot appartementenhotel was een (omgevings)vergunning afgegeven. Mijn cliënten waren niet zozeer tegen het nieuwe gebruik van het pand (het pand stond al lange tijd leeg en was aan het verloederen), maar wel (fel) tegen de manier waarop die verbouwing zou gaan plaatsvinden: zonder respect voor het ontwerp van hun (schoon)vader. De gevraagde voorlopige voorziening werd toegewezen, waardoor de vergunning werd geschorst. Waar in het begin enkel strijd was met de architect van het appartementenhotel, is uiteindelijk het ontwerp voor de verbouwing in goed overleg  met mijn cliënten gewijzigd en is daarvoor een nieuwe vergunning afgegeven. Deze uitkomst was zo goed, omdat iedereen tevreden was met het resultaat: mijn cliënten, maar ook de architect van het hotel waren erg blij met de input van mijn cliënten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven