Overstap van de week: Dries Beljon

Delen:

Dries BeljonOverstap van de week is advocaat Dries Beljon. Beljon heeft LEAN Lawyers opgericht. Hij komt als advocaat/associate partner bij Van Diepen Van der Kroef advocaten vandaan en richt zich met name op het financieel recht en ondernemingsrecht gerelateerde kwesties.

Een nieuw kantoor. Waarom deze overstap?

Voor mijn overstap naar Van Diepen was ik al zeven, acht jaar advocaat-ondernemer in een kleinere setting. De vooruitzichten binnen Van Diepen waren goed, maar het ondernemersbloed bleef kruipen waar het niet gaan kon.

Doet u dit kantoor alleen? Wat zijn uw ambities met het kantoor?

Vanaf de start zijn we met zijn tweeën werkzaam. Afgelopen dinsdag hebben wij Sanita Meijer als jurist aan ons team mogen toevoegen. Een echt juridisch en ondernemend talent! Begin september verwachten we de aansluiting van in ieder geval één advocaat op senior niveau. Daarnaast zoeken we op korte termijn in ieder geval nog een juridisch assistent.

Onze ambitie? LEAN zijn en blijven. Elke dag onze cliënten en collega’s blijer maken. Toegevoegde waarde leveren en talenten aan ons binden en laten groeien. We willen daarbij zelf ook stap voor stap groeien. Groeien binnen een snel veranderende juridische wereld.

Hoe ziet de ‘nieuwe’ advocatuur er u volgens u uit?

Ene Richard Susskind schreef in 1996 – het jaar dat ik mijn rechtenstudie begon – een ‘boekje’ met de titel The Future for Law. Weinigen in Nederland keken toen naar hem om. Inmiddels kent iedereen met een beetje brains in juridisch Nederland hem. Veel kantoren sluiten echter nog steeds hun ogen voor deze veranderende wereld. Onbegrijpelijk. De kern van de ‘nieuwe’ advocatuur? Find the value, root the waste.

Arbeidsrecht is uw ‘oude liefde’. Wat maakt het arbeidsrecht zo interessant?

Waar ik in financieel recht zaken vaak verzeild raak in lange slepende procedures, zit er in het arbeidsrecht altijd snelheid en heb je intensief contact met je cliënten. Die snelheid, dat intensieve contact, dat maakt het arbeidsrecht zo mooi.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?

Ik heb ooit gedroomd van een windsurfcarrière. Niet op het niveau van Stefan van den Berg of Dorian van Rijsselberghe, maar toch… op je board knallen op het water, dat is elk moment genieten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven