Overstap van de week: Eric Westerburgen

Delen:

Eric WesterburgenEric Westerburgen zal per 1 januari de overstap maken naar Baker & McKenzie. Westerburgen gaat Baker & McKenzie’s US Focus Group leiden. Hij is gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van fiscaal gedreven internationale corporate en business herstructureringen, transfer pricing en supply chain projecten. In zijn werkzaamheden zal hij zich in het bijzonder richten op Noord-Amerika. Hiervoor was Westerburgen werkzaam als partner bij Ernst & Young.

Vanwaar deze overstap?

Baker & McKenzie beschikt over een fantastisch internationaal netwerk en een gerenommeerde fiscale praktijk die zeer actief is in Noord-Amerika. Mijn kennis en ervaring met het adviseren van Amerikaanse relaties stellen mij in staat de multidisciplinaire US Focus Group vanuit zowel een inbound als outbound perspectief verder uit te breiden.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Nee, na dertien jaar bij Ernst & Young te hebben gewerkt in de internationale tax praktijk, is het voor mij een mooie uitdaging deel te kunnen uitmaken van de Baker & McKenzie’s fiscale praktijk en mij verder te richten op de Amerikaanse markt. Mijn ambitie is om, samen met de andere leden van de US Focus Group, Baker & McKenzie’s reputatie te versterken als dé top tax en law firm voor in de VS gevestigde bedrijven.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?

Vanuit de fiscaliteit ben ik betrokken bij diverse Europese herstructureringen. Baker & McKenzie’s fiscale praktijk is door de multidisciplinaire werkwijze van het kantoor in staat naast fiscale vraagstukken ook de daaruit volgende notariële en juridische kwesties op te pakken en te implementeren. Dat is een unieke service die Baker & McKenzie haar cliënten kan bieden en niet kan worden aangeboden door accountantskantoren.

U gaat zich bij Baker & McKenzie vooral op Noord-Amerika richten. Waar komt de keuze voor Noord-Amerika vandaan?

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in Noord-Amerika, de no-nonsense mentaliteit die daar heerst spreekt mij zeer aan. Toen ik enkele jaren geleden de kans kreeg om in Californië en later in New York te wonen en te werken heb ik deze dan ook met beide handen aangegrepen. Ik heb tijdens die periode een mooi netwerk opgebouwd waarvan ik vandaag de dag nog steeds profijt heb.

Wanneer stapt u weer over?

Het feit dat ik – na dertien jaar te hebben gewerkt bij Ernst & Young – nu overstap naar Baker & McKenzie geeft mijns inziens wel aan dat ik niet zo snel overstap.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven