Overstap van de week: Harke Plas

Delen:

Harke PlasOverstap van de week is Harke Plas. Hij is per 1 november 2015 als partner toegetreden bij KienhuisHoving. Met zijn komst wordt de ondernemingsrechte praktijk van KienhuisHoving versterkt. Plas heeft zich de afgelopen 15 jaar gespecialiseerd in vennootschaps- en ondernemingsrecht. Hij houdt zich bezig met fusies en overnames en vennootschapsrechtelijke structuren en conflicten.

Hoe bent u bij KienhuisHoving Advocaten terecht gekomen en waarom heeft u de overstap naar dit kantoor gemaakt?

Mijn carrière ben ik destijds bij KienhuisHoving begonnen. De inhoudelijke kwaliteit en hoogstaande dienstverlening heb ik elders buiten de randstad niet op dit niveau aangetroffen. Daarbij komt dat KienhuisHoving een buitengewoon krachtige bovenregionale marktpositie bezit. Hiermee zijn alle ingrediënten voor een uitdagende praktijk aanwezig.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Vanuit een kantoor dat op de verschillende juridische disciplines kwalitatief uitblinkt kan nog veel beter in teamverband worden gewerkt aan grote interdisciplinaire projecten, zoals grootschalige (internationale) overnames.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte? Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Ik wilde graag partner worden. Dit voornemen heb ik nooit bijgesteld, maar mijn redenen hiervoor wel. Inmiddels gaat het mij om deelname aan de dialoog over herpositionering en verandering van het business model, waarbij ICT een belangrijke rol speelt.

Met welke activiteiten buiten de advocatuur houdt u zich graag bezig? Heeft u daar veel tijd voor?

Ik houd mij graag bezig met optimalisatie van het regionaal economisch klimaat. De tendens is dat overheid, onderwijs en ondernemers steeds meer op regionaal niveau met elkaar samenwerken om invulling te geven aan regionaal economische vraagstukken. Een inspirerend en uitdagend proces waar ik mij graag voor inzet en waar ik graag tijd voor vrijmaak.

Waar staat u over 10 jaar?

Over 10 jaar werk ik nog steeds vanuit KienhuisHoving dat zich inmiddels ontwikkeld zal hebben tot een juridisch dienstverlener die niet alleen acteert, maar ook regisseert. Dit kantoor van de toekomst biedt oplossingen op het gebied van legal management die integraal onderdeel zullen uitmaken van de bedrijfsprocessen van haar cliënten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven