Overstap van de week: Irene Lansen

Delen:

Irene LansenOverstap van de week is Irene Lansen. Lansen is per 1 maart overgestapt van Allegis Group Ltd, een internationale uitzendorganisatie in Londen, naar ScheerSanders Advocaten in Den Haag. Zij is gespecialiseerd in arbeidsrecht en adviseert en procedeert onder meer over ontslag, arbeidsvoorwaarden en concurrentiebedingen. Daarnaast behandelt zij zaken op het gebied van familierecht.

U bent teruggekeerd naar ScheerSanders Advocaten, waar u tot 2009 werkte. Miste u uw oude werkgever?

Inderdaad! Ik ben destijds naar Engeland vertrokken om te gaan samenwonen met mijn Engelse partner. Wij zijn inmiddels getrouwd en hebben twee kinderen. Ik heb echter altijd met erg veel plezier bij ScheerSanders gewerkt en heb steeds contact met mijn oude collega’s onderhouden. Het merendeel van de partners en advocaten maar ook van het ondersteunend personeel met wie ik tot 2009 heb samengewerkt, is nog steeds verbonden aan ScheerSanders. Het voelt daarom bijzonder vertrouwd om weer bij ScheerSanders aan het werk te zijn.

En hoe was het om in Londen te werken?

Ik hoef niemand uit te leggen dat Londen een geweldige stad is. Het kantoor waar ik werkte ligt aan de rand van de Square Mile, vlakbij de buurt Shoreditch. De Square Mile is het van oudsher financiële district van Londen waar onder meer de Bank of England gelegen is. Shoreditch is juist een heel alternatieve buurt met veel street food markets en pop up restaurants. Ik heb altijd erg genoten van deze mooie omgeving en natuurlijk ook van de Engelse pubs.

Heeft u bij ScheerSanders iets op uw bureau gezet wat u zeven jaar geleden daar ook had staan?

Ik heb een thermosbeker waar ik, bij voorkeur Engelse, thee (zonder melk!) uit drink. Die termosbeker houdt mijn thee warm als ik druk bezig ben. Bij mijn afscheid van ScheerSanders in 2009 heb ik van mijn collega’s verder een vulpen gekregen. Die heb ik ook weer mee naar kantoor genomen.

U heeft affiniteit met zaken die een internationaal karakter hebben. Wat hoopt u op dit gebied bij ScheerSanders tegen te komen?

Den Haag is een heel internationale stad. In Den Haag bevinden zich niet alleen veel ambassades maar ook een groot aantal internationale organisaties en bedrijven. Als gevolg daarvan wonen er veel expats in Den Haag. Omdat ik zelf geruime tijd in Engeland heb gewoond, weet ik uit eigen ervaring hoe het is om je weg te moeten vinden in een onbekend land. Ik verwacht dat dit internationale cliënten zal aanspreken evenals het feit dat ik vloeiend Engels spreek.

Ik ben verder ook gekwalificeerd als Engels advocaat oftewel solicitor en heb ruim 7 jaar als solicitor in Engeland gewerkt. Hoewel ik bij ScheerSanders uitsluitend op basis van het Nederlands recht zal adviseren, kan ik vanwege mijn kennis van en ervaring met het Engelse recht daardoor met name voor Engelse cliënten gemakkelijk een link leggen tussen het Engelse en het Nederlandse rechtssysteem.

Waar staat u over 10 jaar?

Dat is een goede vraag! De afgelopen 10 jaar heeft mij wel geleerd dat de toekomst zich moeilijk laat voorspellen. Ik hoop echter opnieuw een interessante en afwisselende rechtspraktijk bij ScheerSanders te kunnen opbouwen en nog vele jaren met veel plezier daar te kunnen werken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven