Overstap van de week

Jaap Wieland (Stijl Advocaten) over professionaliteit en Sinterklaasgedichten

Overstap van de week is Jaap Wieland. Wieland is sinds 1 juni als advocaat verbonden aan Stijl Advocaten in Amsterdam. Hij is werkzaam in de bestuursrechtelijke en Europeesrechtelijke vastgoedpraktijk. Hiervoor heeft hij als jurist bij de directie Bestuursrechtspraak van de Raad van State gewerkt.

Van harte gefeliciteerd met uw overstap. Waarom deze ommezwaai naar een advocatenkantoor?
Dank voor de felicitaties. Na 13 jaar met veel plezier bij de Raad van State te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Die heb ik gevonden bij Stijl Advocaten. De objectieve rechterlijke bril heb ik verruild voor een meer subjectief-strategische bril. Dit vergt nieuwe vaardigheden en voegt zo een – voor mij – nieuwe en interessante dimensie toe aan de beoefening van het bestuursrecht. Dat de keus daarbij op Stijl Advocaten is gevallen hangt samen met de hoge mate van professionaliteit, de informele en collegiale sfeer die het kantoor biedt.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Dat ik nu op de fiets naar mijn werk kan.

Welke charmes heeft u in de strijd gegooid om bij Stijl Advocaten te kunnen komen werken?
Mijn proefschrift over de bescherming van concurrentiebelangen in het bestuursrecht dat ik op 13 december 2017 heb verdedigd aan de Universiteit Leiden was voor Stijl Advocaten aanleiding om mij te benaderen voor een gesprek. Tijdens de gesprekken die volgden bleek er een goede klik te zijn. De beslissing om bij Stijl Advocaten in dienst te treden is vervolgens van beide kanten snel genomen.

Wat gaat de Raad van State missen door uw vertrek?
De enthousiaste aanvoerder van het gezelligste team bij de jaarlijkse sportdag en de schrijver van het jaarlijkse Sinterklaasgedicht.

Wat wilt u bij Stijl Advocaten bereiken?
Ik hoop mij te ontwikkelen tot een allround bestuursrechtadvocaat die cliënten op hoog juridisch niveau adviseert en bijstaat en hun proceskansen reëel inschat, zonder daarbij het belang van een voor partijen werkbare en voor de samenleving rechtvaardige uitkomst uit het oog te verliezen.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Druk hier – TravelEssence (Rectangle)