Overstap van de week: Jan Ortgies

Delen:

Jan OrtgiesOverstap van de week is Jan Ortgies (30). Hij is per 1 oktober als associate in dienst getreden bij Clifford Chance. Het eerste half jaar zal hij actief zijn op kantoor Parijs in de International Arbitration Group binnen de praktijkgroep Litigation & Dispute Resolution, daarna zal hij voor dezelfde groep op de Amsterdamse vestiging van Clifford Chance aan de slag gaan. Ortgies werd in juni 2015 uitgeroepen tot Best Young Professional Law 2015 (Nederland).

Wat wilt u bij dit kantoor bereiken?

Ik wil graag binnen een mooi team op hoog niveau internationale arbitrages doen, maar verheug me er ook op om komend jaar ook weer eens een rechtbank van binnen te zien.

Hoe was uw eerste werkdag? Rustig inkomen of gelijk volop aan de bak?

Ik heb een beetje een dubbele start gehad, twee dagen introductie bij ons kantoor in hartje Amsterdam en daarna meteen Parijs, maar ik ben al bij wat mooie grote zaken betrokken.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?

Hier in Parijs heeft Clifford Chance Jason Fry en Simon Greenberg zitten. Die hebben voor ICC arbitrages gewoon het standaardwerk geschreven. Dat is nogal handig als je zelf zo een zaak aan het doen bent. Verder ben ik al snel onder de indruk als iemand zeer slim is, maar gewoon nuchter en aardig is (gebleven).

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Ik ben erg vriendelijk ontvangen en kwam tevens ook best wat bekende gezichten tegen. Dat maakt de start veel makkelijker. Ik word niet behandeld alsof ik ‘de nieuwe’ ben maar alsof ik er al tijden gewoon bij hoor. Dit vertrouwen is waarschijnlijk het leukste niet-materiële en niet-inhoudelijke wat ik erbij heb gekregen – naast de nieuwe kansen natuurlijk. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Wanneer stapt u weer over?

Haha. Laat me eerst graag even proberen om aan mijn nieuwe leidinggevenden te laten zien dat ik het niet helemaal niet kan.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven