Overstap van de week: Juliana Cangussu Dantas

Delen:

BakerMcKenzie-DantasOverstap van de week is Juliana Cangussu Dantas, LL.M. Zij is per 1 november overgestapt naar Baker & McKenzie, waar zij de Latin America Desk leidt. Daarvoor was Cangussu Dantas werkzaam bij Loyens & Loeff. Zij is gekwalificeerd als Nederlandse en Braziliaanse fiscalist en is gespecialiseerd in de internationale fiscale praktijk, met een sterke focus op Latijns-Amerika.

Waarom bent u weggegaan bij Loyens & Loeff?

Baker & McKenzie is een internationaal opererend advocatenkantoor, dat trekt me bijzonder aan. Ik ben in Brazilië begonnen als fiscalist, maar wist dat ik op termijn bij een advocatenkantoor wilde werken. Nadat ik ben overgestapt naar Loyens & Loeff miste ik, vanwege mijn achtergrond, de werking van een internationaal netwerk en de communicatie over en weer met collega’s in andere landen. Baker & McKenzie biedt wat dat betreft de perfecte combinatie. Daarnaast kan ik de Latin America Desk uitbreiden vanuit zowel een outbound als inbound perspectief. Ook binnen Baker & McKenzie Amsterdam werken collega’s uit veel verschillende landen. Ik vind het prettig om binnen een dergelijke multiculturele omgeving te werken.

U bent naast Nederlands fiscalist ook gekwalificeerd als Braziliaans advocaat. Waarom heeft u ervoor gekozen te werken vanuit Nederland?

Dat is een terechte vraag, zeker gezien het feit dat Brazilië “booming” is. Momenteel zou ik wellicht beter vanuit Brazilië kunnen werken! Aan de andere kant ben ik nu in de gelegenheid cliënten vanuit Europa te adviseren over kansen op de Latijns-Amerikaanse markt. Ik merk dat daar grote behoefte aan is en kan daar nu op inspringen. Een mooie bijkomstigheid is dat de work/life balance in Nederland nog steeds beter is dan in Brazilië.

Welke koers hoopt u te gaan varen met de Latin America Desk?

De doelstelling is om de Latin America Desk goed te positioneren binnen de Latijns-Amerikaanse markt en ons team verder uit te bouwen tot een ‘market leading’ multidisciplinair team, zowel op fiscaal gebied als daarbuiten. Vanwege mijn Braziliaanse achtergrond werk ik al jaren met cliënten en relaties in Latijns Amerikaanse landen en met internationale ondernemingen die in deze landen investeren. Dit vergt een andere manier van werken dan wij in Nederland gewend zijn. Je moet veel geduld hebben en weten dat de cliënt daar altijd koning is. Zo bouw je een persoonlijke relatie met je cliënten op. Dat zal ook onze uitdaging zijn, om cliënten en relaties iets bijzonders te kunnen bieden, iets wat ons onderscheidt van onze concurrenten.

Welke personen inspireren u binnen uw vakgebied?

Dat zijn Kees van Raad en Tanja Bender. Zij hebben mij de eerste lessen fiscaal recht gegeven in Nederland. En niet te vergeten Daan de Bruin, de partner bij Deloitte die mij heeft begeleid in het begin van mijn carrière in Nederland.

Waar staat u over tien jaar?

Dat is een lastige vraag. Zeker gezien alle ontwikkelingen in Europa. Het is de vraag of de vennootschapsbelasting (zoals we hem nu kennen) nog bestaat en hoe onze werkzaamheden er dan uit zullen zien.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven