Overstap van de week: Maria Benbrahim

Delen:

Maria BenbrahimOverstap van de week is Maria Benbrahim. Benbrahim stapte over van Stibbe naar Hogan Lovells. Zij beoefent het reguliere arbeidsrecht en specialiseert zich in de aspecten op het snijvlak van ondernemingsrecht, financieel recht en bestuursrecht.

Waarom deze overstap?

Ik ben eerlijk gezegd benaderd om over te stappen van Stibbe naar Hogan Lovells; dat vond ik het overwegen waard gelet op de snelgroeiende en op corporate-georiënteerde arbeidsrechtpraktijk van Hogan Lovells met dito opportunities en groeiperspectieven. Dit sluit goed aan bij mijn ambities en achtergrond; naast het reguliere arbeidsrecht leg ik me toe op de arbeidsrechtelijke aspecten op het snijvlak van ondernemingsrecht, financieel recht en bestuursrecht. Dit betreft onder andere vragen op de terreinen M&A, medezeggenschap, corporate governance, beloningen en compliance. Dat zijn tegelijkertijd typische thema’s die in deze praktijk thuishoren.

Een andere belangrijke drijfveer voor mijn switch betreft het internationale karakter van Hogan Lovells.

Wat is het verschil tussen de twee kantoren?

Hogan Lovells is een internationaal advocatenkantoor met circa 50 kantoren wereldwijd verdeeld over zes continenten. Het kantoor richt zich nadrukkelijk óók op de internationale corporates die zich geconfronteerd zien met grensoverschrijdende thema’s; daarbij spelen meerdere jurisdicties en kantoren in andere landen een rol.

Wat maakt de arbeidsrechtpraktijk bij Hogan Lovells zo interessant?

High end werk in een internationale en dynamische context; dat voegt een extra dimensie toe aan je werk; niet alleen juridisch maar ook sociaal en cultureel. Ik heb ruim 3000 collega’s wereldwijd van wie ruim 120 deel uitmaken van de global employment practice! We werken veel samen en ontmoeten elkaar eens in de zoveel tijd op onze global practice dagen.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

Om er het beste van te maken en er vol tegenaan te gaan!

Waar neemt u zich voor om over 10 jaar te staan?

In een positie waar ik nog altijd meerwaarde kan genereren voor cliënten, kantoor en mezelf!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven