Overstap van de week: mr. Ad van ’t Hof MBA

Delen:

Ad van ’t HofOverstap van de week is mr. Ad van ’t Hof MBA. Sinds 1 november versterkt hij de ondernemingsrechtpraktijk van Vlaskamp Advocaten in Amersfoort. Voor zijn overstap was hij o.a. werkzaam bij Ordina N.V.

U was voorheen werkzaam in de zakelijke dienstverlening. Waarom heeft u de overstap naar de advocatuur gemaakt?

De afgelopen jaren heb ik meerdere rollen vervuld. Corporate Finance & Recovery bracht mij veelvuldig in aanraking met de advocatuur. Het vormgeven, onderhandelen en realiseren van transacties in binnen- en buitenland prikkelden mijn nieuwsgierigheid naar de achterliggende juridische kennis, maar zeker ook naar de rechtspraktijk. Conflicten tussen ondernemers, aandeelhouders en financiers en de daarbij voorkomende rechtsgang waren daar in hoofdzaak debet aan. De leidende rol die ik mocht hebben bij de verkoop van TVW Group aan Ordina in 2004 vormde de sleutel tot mijn keus voor een studie Financieel Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De intellectuele uitdaging die ik zocht heb ik daarin ook zeker gevonden!

U heeft bij verschillende takken van Ordina gewerkt, en heeft daarvoor nog een aantal andere werk- en opdrachtgevers gehad. Het lijkt erop dat u een beetje zoekende was de juiste plek te vinden. Denkt u deze nu gevonden te hebben?

Meerdere advocaten op gebied van litigation en advies – van grote en kleine kantoren in en buiten Nederland – sterkten mij in de overtuiging dat ik een roeping gemist had. Het vervolgens daadwerkelijk wenden van je loopbaan, ook inhoudelijk, is een tour de force die meer vereist dan je eigen inbreng en doorzettingsvermogen. Wat daarbij wel helpt is dat je voortbouwt op eerdere ervaring en studie. Vlaskamp Advocaten heeft vervolgens de kans gezien en mij een plaats geboden binnen hun ondernemingsrechtpraktijk. Ook die keuze vereist lef!

Hoe is de eerste maand bij Vlaskamp Advocaten u bevallen?

Heel goed! Letterlijk binnen een half uur na binnenkomst op mijn eerste werkdag vertrok ik, samen met een kantoorgenoot, voor een bespreking met een nieuwe cliënt. Dat vormde ook de start van een heel diverse dossier- en cliëntenstroom. Concreet ‘het diepe in’, overigens met voldoende inhoudelijk support binnen een heel prettige en open sfeer!

Wanneer stapt u weer over?

Zodra de historie zich herhaalt en ik geen ruimte meer zie om de uitdagingen, die ik zoek en nodig heb, te kunnen realiseren. Vooralsnog is daar geen sprake van.

Waar hoopt u over 10 jaar te staan?

Op een betekenisvolle positie binnen een bijzondere onderneming met, hoe kan het ook anders, vooral leuke mensen!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven