Overstap van de week: mr. Axel Jacobs

Delen:

Axel JacobsOverstap van de week is mr. Axel Jacobs. Per 1 mei is hij overgestapt van De Brauw Blackstone Westbroek naar het Amsterdamse advocatenkantoor RESOR. Jacobs is gespecialiseerd in financieel, insolventie- en aansprakelijkheidsrecht.

U heeft ruim 5 jaar bij De Brauw gewerkt. Wat is de reden dat u naar RESOR bent overgestapt?

Ik heb een geweldige tijd gehad bij De Brauw, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde me graag meer specialiseren en ik was bekend met de mensen die RESOR hebben opgericht. Hun ideeën over dienstverlening en advocatuur spreken mij erg aan. Misschien is mijn keuze voor RESOR nog wel eenvoudiger te verwoorden. Ik kom van een groot kantoor af en dat heeft z’n voor- en nadelen. Ik ben naar een kleiner kantoor gegaan, dat streeft naar de beste kwaliteit dienstverlening. Er wordt hier op een heldere en praktische manier geadviseerd. Dat is bij de grotere kantoren wellicht ook wel zo , maar je merkt dat een kleiner kantoor daar meer op ingespeeld is. Eigenlijk ben ik nu alleen maar formele redenen aan het benoemen voor de keuze van mijn overstap, maar de doorslag heeft de persoonlijke klik met de mensen van RESOR gegeven.

Wat trekt u het meest aan in het werken bij RESOR?

Ik vind het fijn dat de zaken hier op een hoog niveau gedaan worden, waarbij je meer verantwoordelijk hebt en krijgt en de lijnen gewoon een stuk korter zijn. RESOR behandelt prachtige zaken. Daarnaast heb je meer invloed op het werk dat je doet, voor wie je dat doet en hoe je dat doet. Bij een groter kantoor ben je meer gebonden aan de strategische visie van het kantoor over het soort werk dat gedaan moet worden en het soort cliënten dat je zou moeten bedienen (zo groot mogelijke zaken voor zo groot mogelijke cliënten).

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast heeft neergezet?

De snoeppot die ik heb gekregen van mijn vorige secretaresse! Daar waren de collega’s ook blij mee. Er zijn nu binnen het gebouw twee plekken waar wat te halen valt. Nadat ik die had neergezet moest ik mezelf bewijzen in een potje tafelvoetbal. Op het kantoor wordt deze ‘sport’ fanatiek bedreven en wie vijf of meer goals tegen krijgt en zelf niet scoort, moet onder de tafel doorkruipen. Ik had niet gewonnen, maar ik hoefde de tafel ook niet van de onderkant te bekijken.

Hoe bent u verder op uw nieuwe kantoor ontvangen?

Erg leuk! Ik voelde me al snel thuis. Dat komt denk ik doordat ik een aantal mensen kende die ook afkomstig waren van De Brauw; de compagnons hebben allen voor De Brauw Blackstone Westbroek gewerkt en de adviseurs, een stagiaire en een aantal secretaresses komen er ook vandaan. We kunnen het met z’n allen goed met elkaar vinden en er hangt een informele sfeer. Je zit weliswaar meer op elkaars lip bij een klein kantoor, maar het voordeel daarvan is dat het persoonlijk contact daardoor groot is.

U bent nu 32. Waar hoopt u over 10 jaar te staan?

Dan ben ik partner bij RESOR en heb ik mijn huidige praktijk uitgebouwd tot bloeiende praktijk op het gebied van financieel recht en insolventierecht. En ik wil dan graag vader zijn.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven