Overstap van de week: mr. Claudia Bruins

Delen:

Claudia BruinsOverstap van de week is mr. Claudia Bruins. Zij is per 1 december jl. van start gegaan bij Deterink Advocaten en Notarissen. Daarvoor was Bruins verbonden aan Baker & McKenzie, Norton Rose en Van Iersel Luchtman. Bruins begon haar carrière bij de Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa) en is specialiste in mededingingsrecht.

Waarom heeft u deze overstap gemaakt?

Deterink is een inspirerend en ambitieus kantoor. Daarnaast beschikt Deterink over een hoogwaardig cliënten-bestand. Door toevoeging van de expertise mededingingsrecht is Deterink nu als kantoor in staat haar dienstverlening aan cliënten kwaltitatief verder te verdiepen.

U bent tot nu toe werkzaam geweest bij kantoren die binnen de top 50 grootste advocatenkantoren van Nederland vallen. Ook Deterink is hier een van. Waarom heeft u hiervoor gekozen? Heeft u nooit overwogen om bij een klein kantoor te gaan werken?

Nee, ik heb nooit overwogen bij een klein kantoor te gaan werken. Het kantoor heeft een bepaalde minimum praktijkomvang nodig om de mededingingsexpertise ten volle te kunnen benutten.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Ik ben nu pas een paar dagen “in huis”, maar ik voel me wel al op mijn plek. Dat kan haast ook niet anders met zo’n prachtig nieuw kantoor midden in het centrum van Eindhoven. Ik kijk uit naar de uitdaging om samen met een team binnen een bestaande structuur van ambitieuze mensen de mededingingspraktijk verder vorm te gaan geven.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

Toen ik eind 1999 de overstap maakte van de NMa naar de advocatuur wist ik al dat ik de juiste beslissing nam. Het dynamische van de advocatuur spreekt mij enorm aan. Daarbij probeer ik altijd vast te houden aan mijn principe elke dag fluitend naar mijn werk te gaan.

Heeft u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Nee, dit voornemen is zeker niet bijgesteld.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven