Overstap van de week: mr. Corinne Schot

Delen:

Corinne SchotOverstap van de week is mr. Corinne Schot. Zij is per 1 maart overgestapt naar Baker & McKenzie. Daarvoor was zij werkzaam bij Houthoff Buruma. Schot is met name gespecialiseerd in Banking & Finance.

Waarom heeft u de overstap van Houthoff Buruma naar Baker & McKenzie gemaakt?

Baker & McKenzie is een internationaal kantoor met een uitstekende reputatie. De Amsterdamse financiële praktijk bestrijkt het volledige spectrum van financiële activiteiten op het gebied van global lending, structured finance, securitisatie, herstructureringen, asset management en financiële regelgeving. Daarnaast is Baker & McKenzie één van de weinige dienstverleners in Nederland waar kennis en ervaring op juridisch, fiscaal én bancair gebied is verenigd om cliënten via een geïntegreerde aanpak optimaal te adviseren op het gebied van Banking & Finance. Ook kende ik de mensen die bij Baker & McKenzie op banking werken, dat maakte de overstap qua persoonlijke dynamiek ook vrij easy.

Hoe ervaart u het werken bij een kantoor dat kennis en ervaring op juridisch, fiscaal én bancair gebied verenigd heeft?

Juist de interdisciplinaire samenwerking tussen de advocaten, fiscalisten, notarissen en economen op diverse gebieden is één van de belangrijkste redenen voor mijn overstap naar Baker & McKenzie. Vanuit deze geïntegreerde aanpak is het mogelijk om mijn cliënten een meer complementaire dienstverlening te bieden. Ik vind het dus fantastisch.

En hoe denkt u deze synergie (juridisch, fiscaal en bancair) te kunnen uitbuiten?

Met grote regelmaat hebben mijn cliënten behoefte aan multi-jurisdictionele adviezen. In samenwerking met het sterke internationale netwerk van Baker & McKenzie en de interdisciplinaire werkwijze kan ik mijn cliënten hierin van A tot Z bedienen.

Wat doet u bij Baker & McKenzie wat u bij uw vorige werkgever niet kon of deed?

In het bijzonder is het internationale aspect voor mij zeer interessant.

Waar staat u over 10 jaar?

Ik zou graag twee dromen willen verwezenlijken. Ten eerste hoop ik dat de global derivatives praktijk bij Baker & McKenzie dan leading is en ten tweede dat we de Banking & Finance praktijk nog meer hebben uitgebouwd tot een full service praktijk waar het stimulerend is om te werken. Een praktijk waar mensen energie krijgen, zowel cliënten – ze krijgen een goed product en daarnaast veel ideeën aangeleverd hoe dingen beter kunnen – alsmede werknemers vanwege het feit dat het een prikkelende werkomgeving is. Ik geloof dan ook heel sterk in de kracht van de mensen binnen het team. Mijn doel is mensen te stimuleren op persoonlijk vlak te groeien, beter te worden in waar zij al goed in zijn. Zo kunnen wij als groep verder groeien, zowel op persoonlijk vlak als in omvang, met als doel cliënten nog beter te ondersteunen.

U heeft voor de Banking & Finance kant gekozen. Hoe lang bent u al werkzaam in dit vakgebied? Wat houdt de Banking & Finance wereld spannend?

Ik heb een vrij atypisch carrièrepad gevolgd. Van oorsprong ben ik musicus maar raakte verzeild in het managen van mijn eigen barokkamerorkest en als gevolg daarvan een studie rechten (zowel fiscaal als civiel). Na mijn afstuderen ben ik via het toenmalige Loyens & Volkmaars (fiscaal kantoor) bij de banking praktijk van Allen & Overy terechtgekomen. Fascinerend vind ik de combinatie tussen de techniek (structured finance kan vrij technisch zijn) en de wereld waarin het product wordt afgenomen (dus de cliënt). De cliënt kan een woningbouwcorporatie zijn, een finance boetiek, een internationale bank etc. Die combinatie levert voor mij een altijd boeiend vakgebied op.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Ik ken verschillende mensen die ik bewonder: Bart Meesters (enorm creatief), Toon van Mierlo (in wetenschappelijk opzicht), Kitty Lieverse (hardwerkend, enorme dossierkennis), Eddy Meijer (gedreven, goed advocaat) en James Coiley (enorm slim en wederom ook enorm creatief).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven