Overstap van de week: mr. Dimitri van Hoewijk

Delen:

Dimitri van HoewijkOverstap van de week is mr. Dimitri van Hoewijk (advocaat Van Doorne). Hij is per 1 april aangetreden tot de Gezondheidsgroep van Van Doorne. Van Hoewijk heeft ruim 12 jaar ervaring met ondernemingsrechtelijke transacties en contractenrecht. Vóór zijn overstap was hij werkzaam als bedrijfsjurist bij ING en advocaat bij Freshfields Bruckhaus Deringer. De afgelopen 2,5 jaar heeft Van Hoewijk gewerkt als zelfstandig interim jurist/advocaat.

De afgelopen 2,5 jaar bent u als zelfstandig interim jurist/advocaat werkzaam geweest. Vanwaar de reden dat u nu weer in dienst bent getreden bij een advocatenkantoor?

Destijds ben ik zelfstandig gaan werken om mijn werk in de advocatuur te combineren met een fotografieopleiding. Na afronding van deze opleiding in december 2010 was het tijd om de balans opnieuw op te maken. Ik ben erachter gekomen dat mijn professionele hart en ambitie ligt bij de advocatuur en niet zozeer bij de fotografie. Om dan een mooie praktijk op te kunnen bouwen wilde ik mij weer aansluiten bij een kantoor. Het werken als interimmer geeft een hele mooie inkijk in diverse keukens maar uiteindelijk trek je na een aantal maanden altijd weer verder. Ik wil mij nu vooral graag gaan richten op het opbouwen van relaties met clienten en collega’s.

U bent ook al tweemaal eerder op interim basis als advocaat in de Gezondheidsgroep bij Van Doorne werkzaam geweest. Wat beviel u zo, dat u nu definitief de gezondheidsgroep bent komen versterken?

Ik vind de Gezondheidsgroep een fantastische combinatie tussen mij bekende ondernemingsrechtelijke transacties in een voor mij nieuwe en uitdagende markt, namelijk de zorgsector. Wel fusies, overnames en joint ventures maar dan in een relatief kleinschaliger setting waar je direct contact hebt met de client en er ook nog eens een bepaalde maatschappelijke relevantie speelt! Dat was voor mij ideaal. De Gezondheidsgroep van Van Doorne is een van de weinige topspelers in deze markt en ook dat maakte dat ik graag wilde blijven. Daarbij zal er de komende jaren veel veranderen in deze sector door nieuwe regelgeving en wijzigend overheidsbeleid. Met mijn M&A ervaring denk ik dat ik een toegevoegde waarde ben en dat we nog beter in staat zullen zijn om als geintegreerd team alles wat zorginstellingen aan veranderingen over zich heen zullen gaan krijgen in juiste banen te helpen leiden.

U bent nu een maand werkzaam bij Van Doorne. Hoe is het u tot nu toe bevallen?

Heel goed. Ik wist natuurlijk al dat Van Doorne een open en gezellig kantoor is met een heel professionele instelling. Ik ben een maand geleden met open armen ontvangen. Deze klik was voor mij een extra motivatie om de Gezondheidsgroep verder te helpen uitbouwen.

Waar hoopt u over 10 jaar te staan?

Dan ben ik nog steeds advocaat in deze sector. Als mijn verwachtingen uitkomen dan wordt het een zeer uitdagende en interessante tijd. Private investeringen in de zorg zullen absoluut toenemen. Hierdoor zal er een dynamische omgeving ontstaan waar ik mijn ervaring met private equity investeringen en samenwerkingsverbanden zal kunnen combineren met specifieke kennis van zorgregelgeving en de manier waarop men in deze sector opereert en samenwerkt. Als juridisch adviseur kun je dan een heel dankbare rol spelen in het begeleiden van je cliënten in deze toch wel bijzondere sector en daarmee tegelijkertijd een bescheiden handje helpen om de gezondheidszorg in Nederland toegankelijk en op een kwalitatief hoog niveau te houden.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Ik heb veel geleerd van mijn oude baas bij Freshfields, Richard Norbruis. Ook keek ik altijd met plezier naar de meesterlijke wijze waarop mijn oud-collega Diederik Sillevis Smitt in hectische transacties het tactische pingpong spel beheerst.

Wat is de belangrijkste les die uw patroon u geleerd heeft?

Kort en puntig formuleren, met het scherpe pennetje.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven