Overstap van de week: mr. Dorothé Smits

Delen:

BWN-personalia-Greenberg-SmitsOverstap van de week is mr. Dorothé Smits. Zij is per 1 oktober tot partner Labor & Employment bij Greenberg Traurig, LLP benoemd. Daarvoor heeft Smits jarenlang haar eigen arbeidsrechtkantoor SmitsDeLange te Amsterdam gehad.

Waarom heeft u ervoor gekozen om uw eigen kantoor in te brengen bij Greenberg Traurig?

Greenberg Traurig biedt mij de mogelijkheden om met behoud van vrijheid en ondernemerschap mijn nationale en internationale praktijk uit te breiden en versneld naar een nog hoger plan te trekken.

Greenberg Traurig is een Amerikaans top-10 kantoor met een uitstekende internationale reputatie en een groot en interessant clientenbestand en netwerk. Mijn ambities reiken nog ver; mijn honger is nog niet gestild.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste dat u erbij hebt gekregen?

Ja, ik voel me er nu al thuis. Ik was klaar voor deze overstap die soepel en goed georganiseerd is verlopen, mede dankzij de goede zorgen van het team bij Greenberg Traurig. Het leukste vind ik dat ik een interessante sociale werkomgeving heb gevonden waarin ik met anderen op niveau kan samenwerken aan uitdagende projecten in combinatie met mijn eigen praktijk.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

Op de middelbare school heb ik een paper geschreven over de Griekse democratie. Dat heeft me geïnspireerd om rechten te gaan studeren en om vervolgens als advocaat aan de slag te gaan met als gedachte dat ik zo een bijdrage zou kunnen leveren aan onze democratische rechtstaat die ik als een groot goed ervaar. Geld heeft bij mij nooit voorop gestaan en dat doet het nog steeds niet. Status evenmin. Rechtvaardigheid des te meer. Maar dat is in een commerciële praktijk best lastig vorm te geven. Om die reden ben ik jaren geleden toegetreden tot een commissie van beroep in het onderwijs waar ik er samen met de commissie, als voorzitter, naar streef om tot een rechtvaardig oordeel te komen. En dat voelt elke keer weer goed.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Nee, integendeel. En met wat er in politiek Nederland gebeurt, spreek ik hierbij mijn bewondering uit voor de mensen die zich inspannen, op welke manier dan ook, om te voorkomen dat onze democratische verworvenheden verkwanseld worden en die daarbij de verplichtingen die onlosmakelijk gekoppeld zijn aan de rechten niet uit het oog verliezen.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw eigen kantoor niet kon?

Ik ga mijn ‘speelveld’ vergroten ;-).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven