Overstap van de week: mr. dr. Christian Huiskes

Delen:

Christian HuiskesOverstap van de week is mr. dr. Christian Huiskes. Hij is per 1 maart 2011 toegetreden bij KienhuisHoving advocaten en notarissen als partner (aandeelhouder). Hiervoor werkte Huiskes bij CMS Derks Star Busmann. Hij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht.

KienhuisHoving is – uiteraard – blij met u. Bent u gevraagd of was u op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Laten wij zeggen dat KienhuisHoving en ik elkaar op het juiste moment gevonden hebben. Het moest er ook wel een keer van komen. De eerste contacten dateren van al weer ruim 12 jaar geleden. Sindsdien zijn er wel enkele malen toenaderingspogingen geweest, maar die hebben om verschillende redenen nooit tot een overstap geleid. De directe aanleiding voor mijn overstap nu, is de sluiting van de Arnhemse CMS-vestiging geweest (door te integreren met Utrecht) in samenhang met het feit dat mijn vrouw twee jaar geleden is overleden en ik alleen de zorg voor mijn twee zonen heb. Wij wonen al jaren in Deventer en de dagelijkse reistijd of een verhuizing naar Utrecht zag ik niet zitten.

Wat gaat u bij KienhuisHoving doen wat u bij CMS Derks Star Busmann niet kon?

Vakinhoudelijk verandert er voor mij eigenlijk niets. Zowel KienhuisHoving als CMS zijn zeer professionele organisaties waar juridische dienstverlening op hoog niveau wordt bedreven. KienhuisHoving rekruteert niet voor niets succesvol zeer goede professionals, ook uit de Randstad, met de slogan “Qua werk verandert er weinig” om aan te geven dat er ook hier op topniveau wordt gewerkt, maar dat je er daarnaast nog eens een zeer prettige leefomgeving bij krijgt.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

Op het moment dat ik in 1993 in de advocatuur begon, had ik niet een concreet voornemen, of het moet zijn geweest dat ik mijn tijdens mijn studie en promotieonderzoek vergaarde kennis eindelijk eens wilde toetsen aan de praktijk. Later, bij mijn ‘overstap’ naar CMS Arnhem en nu ook naar KienhuisHoving heb ik wel heel sterk het gevoel dat ik de ondernemers, in het bijzonder ook de grote(re) MKB-bedrijven en beursgenoteerde ondernemingen, in het oosten van het land wil laten zien dat zij voor hoogwaardig juridisch advies niet naar de ‘Randstad’ hoeven, maar bij wijze van spreken ‘om de hoek terecht kunnen’ voor een aanzienlijk lager tarief.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Nee. Integendeel. Veel van die ondernemers heb ik in de afgelopen jaren weten te overtuigen, maar er zijn er ook nog veel te gaan. Daar ligt dus nog zeker een uitdaging.

Wanneer is uw volgende overstap?

Ik heb natuurlijk geen glazen bol, maar ik ga ervan uit dat een volgende overstap pas aan de orde is op het moment dat ik met pensioen ga. Ik ben nogal ‘honkvast’, moet u weten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven