Overstap van de week: mr. Iman Brinkman

Delen:

ovdw-111221-BrinkmanOverstap van de week is mr. Iman Brinkman. Hij is per 1 december overgestapt naar Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen. Daarvoor was hij werkzaam bij Brinkhof te Amsterdam. Brinkman heeft zich volledig toegelegd op de energiesector.

Waarom heeft u deze overstap gemaakt?

Pels Rijcken is een fantastisch kantoor, dat ik de afgelopen jaren vaak tegenkwam in energiezaken. Bij Pels Rijcken krijg ik de mogelijkheid de energiepraktijk verder richting te geven. In mijn energiepraktijk concentreer ik mij op de toepassing van de energiewet- en -regelgeving in adviezen, contracten en procedures. De wijze waarop ik het energierecht in de praktijk toepas sluit mooi aan op de bij Pels Rijcken al aanwezige energierechtelijke expertise. Tegelijkertijd hebben energiezaken vaak ook ondernemingsrechtelijke, milieurechtelijke of mededingingsrechtelijke kanten. Bij Pels Rijcken kan ik samenwerken met experts op die gebieden.

Wat vindt u het meest interessant aan de energiesector?

De dynamiek en actualiteit. Voor alles is energie nodig. Zonder toegang tot energiebronnen zou de maatschappij niet functioneren. Energie is echter schaars; terwijl onze gasvoorraden slinken, stijgt de energievraag. Tegelijkertijd belast ons energieverbruik het milieu. Dat dwingt tot nieuw energiebeleid. Zo zijn er steeds weer nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energieproductie, denk aan kernfusie, LNG, windenergie, aardwarmte. Die dynamiek vertaalt zich ook in de regelgeving die voortdurend gewijzigd wordt om op ontwikkelingen in te spelen. Zo is er bijvoorbeeld wetgeving ontwikkeld om duurzame elektriciteit bij voorrang op het soms volle net te zetten en CO2 af te vangen en ondergronds op te slaan. De veelzijdigheid van dit rechsgebied is enorm.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Vanaf de 11e verdieping heb je hier een schitterend uitzicht over Den Haag en de Noordzee. Bij helder weer zou je vanaf hier de gas- en olieproductieplatforms offshore moeten kunnen zien liggen.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

Eruit stappen op het moment dat de advocatuur mij geen uitdaging meer zou bieden.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Nee, ik heb nooit aanleiding gezien dit voornemen bij te stellen. Dit is een geweldig beroep, dat blijft uitdagen. De overstap naar Pels Rijcken maakt het voor mij nog uitdagender.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven