Overstap van de week: mr. Jaap Tempelman

Delen:

Tempelman-Jaap-79024COverstap van de week is mr. Jaap Tempelman. Hij is per 15 augustus toegetreden tot de Technologie, Media & Telecom praktijk van Clifford Chance in Amsterdam. Daarvoor was Tempelman werkzaam bij verschillende advocatenkantoren en heeft hij als advocaat-in-dienstbetrekking bij KPN Telecom en als legal manager bij de mobiele netwerkaanbieder Telfort gewerkt.

Waarom heeft u deze overstap gemaakt?

Clifford Chance is een internationaal kantoor bij uitstek, met een enorm netwerk aan klanten en relaties. Dat biedt eenvoudigweg een beter platform voor mijn praktijk dan het meer regionaal georiënteerde kantoor waar ik zat. Ik voel me ook thuis in een internationale omgeving; ooit ben ik bij een soortgelijk kantoor begonnen. Ik was al enige tijd voor mijn overstap in contact met enkele partners van Clifford Chance (Jeroen Ouwehand en Alvin Khodabaks) . Dat klikte heel goed en van het een kwam het ander. Ik voel me als een vis in het water bij Clifford Chance.

U heeft een tijd als advocaat-in-dienstbetrekking bij KPN Telecom en als legal manager bij Telfort gewerkt. Waarom bent u toch weer naar een advocatenkantoor verhuisd?

Bij KPN zat ik in een klein, gespecialiseerd litigation team en was dus eigenlijk niet anders dan als advocaat aan de gang. Een erg leuke tijd waarin ik veel proceservaring heb opgedaan. Toen kreeg ik het aanbod om manager te worden van het legal team van Telfort in Amsterdam. Telfort was niet lang daarvoor overgenomen door KPN. Voor mij een uitgelezen kans om managementervaring op te doen. Van meet af aan was die functie echter tijdelijk omdat het team van Telfort op termijn zou worden geïntegreerd met de juridische afdeling van KPN in Den Haag. Toen dat gebeurde, was er niet echt een geschikte plek meer voor me bij KPN en ben ik om me heen gaan kijken. Het had ook best weer een bedrijfsjuridische positie kunnen worden, maar het aantrekkelijke van de advocatuur is wel dat het recht core business is en dat je meer eigen baas bent. Bij Clifford Chance kan ik deelnemen in een internationale TMT-praktijk op het hoogste niveau. Daarbij zit het kantoor in een prachtig oud gebouw bij Amsterdam CS. Wat wil je dan nog meer?

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?

Ik zou graag (pro bono) een (internationale) mensenrechtenprocedure voeren. Bij mijn vorige kantoor was ik zijdelings betrokken bij het proces dat door de Moeders van Srebrenica tegen de VN en de Nederlandse Staat wordt gevoerd. Dat zijn mooie zaken, zowel bezien vanuit het doel en de belangen waarvoor je procedeert als de juridische complexiteit die erbij komt kijken.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Clifford Chance heeft kantoren over de hele wereld. Het lijkt me geweldig om enige tijd naar het buitenland te gaan. Nu het gezin er nog voor warmdraaien…

Wanneer stapt u weer over?

Vanavond, als ik de trein pak.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven