Overstap van de week: mr. Jan Willem Schenk

Delen:

Jan Willem Schenk Mr. Jan Willem Schenk is per 1 mei 2011 het team van notarissen komen versterken bij Van Doorne. Hij was hiervoor werkzaam bij Baker & McKenzie. Schenk zal in het bijzonder de ondernemingsrechtpraktijk van het kantoor gaan ondersteunen.

U bent nu een maand werkzaam bij Van Doorne. Hoe is het u tot nu toe bevallen?

Het bevalt uitstekend. De overgang van de praktijk is geruisloos en probleemloos verlopen. Een groot deel van het team en cliënten zijn going concern overgegaan. Mijn praktijk sluit naadloos aan bij de ondernemingsrechtpraktijk van Van Doorne. Het huidige interdisciplinaire team van ondernemende en vakbekwame professionals spreekt mij als persoon zeer aan. De samenwerking binnen kantoor is goed, collegiaal en de sfeer zakelijk informeel. Ook duurzaamheid en gezondheid zijn belangrijk. Het kantoor heeft focus op renewable energy en zorg. Daarnaast heb ik in een Van Doorne-shirt afgelopen zondag de Zuidas Run gelopen.

Waarom heeft u deze overstap naar Van Doorne gemaakt? Was uw vorige baan niet goed genoeg?

Ik heb voor Van Doorne gekozen, omdat ik daar een betere aansluiting zie met mijn meer nationaal georiënteerde ondernemingsrechtpraktijk, alsmede een praktijk die ook focus heeft op vastgoed, zorg en de voormalige Nederlandse Antillen (Aruba, Curaçao, Sint Maarten en BES). Van Doorne heeft de professionele en ondernemende basis die voor mij belangrijk is, in combinatie met gezonde ambitie, praktische instelling en prettige werkwijze. Van Doorne heeft een sterke en goede positie in de voor mijn praktijk belangrijke gebieden, alsook kantoren binnen de voormalige Nederlandse Antillen.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?

Ik ben als notaris/adviseur betrokken bij een prachtig relatief jong bedrijf in de LED. Dit bedrijf heeft goed over het product LED nagedacht en praktische en simpel toe te passen producten ontwikkeld. Ik zou dat bedrijf graag willen begeleiden bij een beursnotering en internationale expansie.

Wat is de belangrijkste les die uw patroon u geleerd heeft?

Houd focus, maar wees ook flexibel. Houd trends bij, ken je markt en zorg dat de markt jou kent.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Ik heb een aantal voorbeelden. Dirk Dragt, patroon en inmiddels gedefungeerd notaris. Algemeen bekend en geroemd binnen de scheepvaartpraktijk. Zijn visie: zoek een niche op, die bij je past. Toegevoegde waarde door kennis én plezier. Een ander voorbeeld is dat Leo Spigt, oud-collega op Curaçao. Transacties begeleiden is meer dan de beste jurist zijn. Scherpte, voorbereiding, financieel snel kunnen schakelen en kennis hebben van de markt zijn van essentieel belang. Ten slotte mag mijn vader, Ad Schenk, inmiddels gedefungeerd notaris, niet onvermeld blijven. Hij heeft mij kennis laten maken met het vak. Op en top notaris, die ethiek en ondernemerschap altijd goed heeft weten te combineren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven