Overstap van de week: mr. Jesse Hartgring

Delen:

Jesse HartgringOverstap van de week is mr. Jesse Hartgring. Hij is per 1 maart 2011 toegetreden als partner bij Hoens & Souren Keereweer Advocaten. Hartgring was daarvoor werkzaam bij TeekensKarstens. Hij heeft ruime ervaring in ondernemingsrecht en arbeidsrecht en is gespecialiseerd in insolventierecht.

U bent van 2003 tot 2007 al als advocaat werkzaam geweest bij HSK. Waarom bent u weer teruggekomen?

Laten we zeggen dat er zich een kans voordeed die ik niet kon laten schieten. Ik kreeg het aanbod om terug te keren op het oude nest, maar dan als partner van de maatschap. Ik denk dat je een groter compliment niet kunt krijgen. Ik weet wat voor vlees ik in de kuip heb met deze heren en zij met mij. Het is een erg leuke en dynamische club mensen met veel initiatieven op uiteenlopende vakgebieden en (inter)nationale acquisitiemogelijkheden. Ik ga mij vooral bezighouden met het positief ondersteunen van die initiatieven, het implementeren van de strategie en het uitbreiden en onderhouden van ons netwerk.

Mathieu Souren heeft over u gezegd: “Samen met onze nieuwe partner kunnen wij de ambitie van HSK waarmaken: het kantoor verder ontwikkelen als dé specialist op het gebied van insolventierecht in de breedste zin.” Hoe denkt u aan deze ambitie invulling te kunnen geven?

De kennis en ervaring binnen HSK lopen vooruit op deze ambitie: van de veertien advocaten bij HSK zijn er acht curator. Dat is bijzonder. Hiermee laten we zien wat voor kennis we in huis hebben en onderscheiden we ons van andere ondernemingsrechtadvocaten en -adviseurs. HSK bestaat al 25 jaar, maar is altijd redelijk bescheiden geweest. Ik ben er van overtuigd dat HSK zijn kennis en ervaring slechts hoeft te tonen om zijn dienstenaanbod nog beter voor het voetlicht te brengen. We beschikken bijvoorbeeld over een heel waardevolle kennisbank voor bedrijven die hun contractmanagement goed op orde willen hebben, om te voorkomen dat het water hun na aan de lippen komt te staan. Als curatoren kijken we naar het verleden, wat ons veel leert over de gemaakte fouten. Als adviseurs kijken wij naar de toekomst en benutten we het geleerde om ellende te voorkomen; dat is beter dan genezen! Daar betrekken we uiteraard ook de personele kant bij.

U coördineerde gedurende twee jaar de afdeling Insolventie van TeekensKarstens. Gaat u dit nu missen?

Ik ga mij juist nog meer bezighouden met management. Als lid van het managementteam van HSK besteed ik mijn tijd onder meer aan coördinatie, strategische planning, etc. Ook wil ik te weten komen hoe cliënten naar ons kijken: een stukje bewustwording van de wensen van de klant. Daarnaast houd ik mij bezig met het overleg met de medewerkers en probeer ik hen positief te stimuleren.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

Het begon voor mij met de wens om zakelijk dienstverlenend bezig te zijn, om ondernemers te helpen bij het runnen van een gezond bedrijf. Een logische stap na mijn studie was om advocaat te worden, maar ik heb ook altijd het voornemen gehad mijn managementkwaliteiten en ondernemerschap verder te ontwikkelen.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Nee, mijn doelstellingen hebben zich juist verwezenlijkt. Na de middelbare school wilde ik bedrijfskunde gaan doen, om de managementkant op te gaan. Toch ben ik rechten gaan studeren, maar met een nadruk op de bedrijfseconomische kant. Ik studeerde af in twee studierichtingen: het algemene privaatrecht en het economisch publiek- en bedrijfsrecht, waarin ook een stuk cijfermatig werk en bedrijfseconomie zat. Dit is een goede basis geweest dat steeds weer van waarde blijkt. Het voelt goed dat zowel mijn ambities als mijn ervaring bij HSK een plek gekregen hebben.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven