Overstap van de week: mr. Joke Bodewits

Delen:

Joke BodewitsOverstap van de week is mr. Joke Bodewits. Na een klein jaar op reis te zijn geweest, is zij per 1 oktober als advocaat toegetreden bij Bergh Stoop & Sanders advocaten. Bodewits is gespecialiseerd is Intellectueel Eigendomsrecht. Zij begon haar carrière bij Hogan Lovells, waar zij tot vorig jaar werkzaam was.

Hoe bent u de eerste werkdag ontvangen en hoe zag deze dag eruit?

Voorafgaand aan mijn eerste werkdag ben ik uitgenodigd om te gaan eten met mijn nieuwe kantoor. Dat was een hele gezellige avond, waarop ik veel van mijn nieuwe collega’s heb ontmoet. Mede door het etentje was mijn eerste werkdag heel ontspannen en bestond die vooral uit leuke gesprekken met mijn nieuwe collega’s.

Waarom bent u bij Hogan Lovells weggegaan? Was dat omdat u op reis wilde of omdat het u niet meer beviel?

Omdat ik op reis wilde. Ik heb ruim vier jaar met erg veel plezier bij Hogan Lovells gewerkt. De keuze om te gaan reizen stond los van Hogan Lovells. Het was een gedachte waar ik al jaren mee speelde en vorig jaar was het een goed moment om de droom werkelijkheid te laten worden. Ik heb er geen seconde spijt van gehad.

U bent bij een relatief groot kantoor uw carrière begonnen. Nu bent u werkzaam binnen een kleiner kantoor. Is dit een bewuste keuze?

Mijn keuze voor dit kantoor is gebaseerd op het niveau waarop gewerkt wordt, de mensen waarmee ik samenwerk, de sfeer op kantoor en uiteraard het type zaken en cliënten die we bijstaan. Het maakt me niet uit dat Bergh Stoop & Sanders kleiner is dan mijn vorige kantoor en het zou me ook niet uitmaken als het kantoor groter zou zijn.

Welke landen heeft u tijdens uw reis bezocht en wat heeft u van uw reis geleerd?

Ha ha ha, heb je even? Ik heb onder meer de Cook Eilanden, Nieuw Zeeland, Papoea Nieuw Guinea, Filipijnen,  Maleisië, Indonesië en Nepal bezocht.
In Nepal sprak ik iemand die meende dat hij van het reizen de taal van wereld had leren spreken. Dat ga je uit mijn mond niet horen. Ik houd niet zo van die gezapige wijsheden en zeker niet als mensen ze uit een boekje halen (het is een citaat van Paulo Coelho). Tijdens zo’n reis leer je uiteraard veel, vooral veel leuke dingen. Zo heb ik leren kitesurfen op de Filipijnen, hoe je after-sun uit kokosnoot kunt maken op de Cook Eilanden en dat het wekenlang non-stop heel hard kan regenen in Australië. In Papoea Nieuw Guinea heb ik leren bush BBQ-en en in Nepal leerde ik dat men daar gelooft dat het eten van tien knoflookteentjes per dag helpt tegen hoogteziekte.
Het idee van de reis was vrijheid blijheid op een eindeloze vakantie. Zo heb ik het ook ervaren.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Ik ben de superheld in de advocatuur nog niet tegengekomen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven