Overstap van de week: mr. Louis Willaert

Delen:

ovdw-111228-WillaertOverstap van de week is mr. Louis Willaert. Hij is per 1 december als advocaat toegetreden tot AKD. Voor zijn overstap was Willaert werkzaam bij Houthoff Buruma. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de civielrechtelijke bouw- en vastgoedpraktijk.

Vanwaar deze overstap?

In verband met het door AKD bekendgemaakte voornemen tot uitbreiding van de bestaande bouw- en vastgoedpraktijk in Amsterdam, raakte ik eind 2011 met AKD in gesprek. Wij kwamen tot de conclusie dat mijn praktijkfocus en plannen zeer goed aansluiten bij de visie die het kantoor heeft voor deze praktijk. AKD heeft een omvangrijk bouw- en vastgoedteam, zowel civiel- als bestuursrechtelijk, dat zeer stevig gevestigd is in de nationale bouw- en vastgoedsector. Ik heb enorm veel zin om vanuit het Amsterdamse aan de verdere ontwikkeling van deze praktijk te werken.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor?

Jazeker, al zal ik mijn nieuwe collega’s de komende tijd ongetwijfeld nog beter leren kennen.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw eigen kantoor niet kon?

Het is niet een vraag van kunnen of niet kunnen, maar wat je wilt.

Wat vindt u het meest interessant aan de civielrechtelijke bouw- en vastgoedpraktijk.

De cliënten en het vaak zeer complexe werk dat zij verrichten. Zoals uit de naamgeving van de praktijk blijkt, zijn de cliënten op enigerlei wijze betrokken bij de ontwikkeling of exploitatie van bouw- en infrastructurele werken. Het is uitdagend om als advocaat samen te werken met cliënten bij dergelijke complexe processen en activiteiten, steeds uiteraard vanuit de juridisch strategische invalshoek.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied?

Een voorbeeld als zodanig heb ik niet. Wel heb ik veel waardering voor vakkundig en professioneel optreden van andere advocaten, zowel wanneer zij naast mij als tegenover mij staan.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven