Overstap van de week: mr. Maaike Janssen

Delen:

Maaike JanssenOverstap van de week is mr. Maaike Janssen (advocaat De Breij Evers Boon). Zij is per 1 april 2011 benoemd tot senior medewerker bij De Breij Evers Boon. Tot haar overstap was Janssen 7 jaar werkzaam als advocaat bij Allen & Overy LLP in Amsterdam en New York. Zij is gespecialiseerd in het ondernemingrecht en houdt zich hoofdzakelijk bezig met fusies en overnames.

U was tot voor kort o.a. werkzaam bij Allen & Overy LLP in New York. Gaat u deze bruisende en inspirerende stad missen?

Ik heb alweer enige tijd geleden, in 2008, acht maanden voor Allen & Overy in New York gezeten. Ik hield me toen bezig met de financieringspraktijk. New York mis ik eigenlijk niet. Amsterdam heeft ook veel te bieden.

Uw overstap is opvallend: van een groot, bekend en internationaal kantoor naar een klein en bescheiden kantoor. Waarom heeft u hiervoor gekozen?

Ik heb 7 jaar met plezier bij Allen & Overy gewerkt en heb er veel geleerd. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben gespecialiseerd in fusies en overnames, en De Breij Evers Boon is een hoogwaardig nichekantoor dat zich volledig toelegt op de ondernemingsrechtelijke transactie-, proces- en adviespraktijk. Dit geeft de uitgelezen kans gespecialiseerd te zijn en te blijven. In 2005 is het kantoor opgericht door Dennis de Breij, Marcel Evers en Joris Boon, alle drie afkomstig van De Brauw Blackstone Westbroek. Inmiddels zijn er hier veertien advocaten werkzaam. Ik heb De Breij Evers Boon leren kennen in de NRC-transactie, waar zij voor kopers optraden, en heb hen daardoor van heel dichtbij meegemaakt. Dat maakte mijn overstap naar De Breij prettig: ik had hen van dichtbij gezien en wist waar ik aan begon. Juist het zijn van een niche ondernemingsrechtkantoor sprak mij aan en heeft mijn keuze bepaald. Kwaliteit en specialisme, naast een persoonlijke aanpak en goede samenwerking, en bovendien een pragmatische insteek. Wat De Breij Evers Boon uniek maakt is dat op de eerste plaats staat dat we dagelijks tonen wat een maximaal resultaat, praktische aanpak en goede samenwerking inhouden. Je merkt het: met de bescheidenheid valt het hier wel mee!

U bent pas dertig jaar. Zo’n jonge vrouw en dan al senior medewerker. Waarom bent u juist geschikt voor deze baan?

Ik ben vroeg begonnen, ik was 23. Met zeven jaar ervaring mag je dan in de advocatuur senior medewerker heten. De opleiding die ik bij Allen & Overy heb gehad, helpt natuurlijk bij deze functie. En daarnaast moet er een persoonlijke klik met het kantoor zijn, en die is er.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Behalve dat ik moet wennen dat we allemaal een eigen sleutel hebben?! Ik voel me al thuis, het is zo’n leuke groep. Zoals gezegd kenden we elkaar van de NRC-transactie, dus dat wist ik al! Wat ik erbij gekregen heb? Lunchen, met elkaar, support & Legal, in de keuken, of straks bij mooi weer in de tuin! Dat zegt veel over de persoonlijke sfeer binnen dit kantoor.

Waar staat u over 10 jaar?

Ik hoop nog heel wat jaar bij De Breij Evers Boon te blijven werken. Daarom zie ik mijzelf over 10 jaar nog steeds op deze plek.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven