Overstap van de week: mr. Natalie Vloemans

Delen:

Natalie VloemansOverstap van de week is mr. Natalie Vloemans. Zij is per 1 juni 2011 overgestapt naar Ploum Lodder Princen en vervult daar momenteel de rol van partner verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Voor deze overstap heeft zij bijna 15 jaar bij Loyens & Loeff gewerkt.

U heeft heel wat jaar bij Loyens & Loeff gewerkt. Waarom heeft u besloten daar na 15 jaar weg te gaan?

Loyens & Loeff is een heel goed kantoor, maar de core business en bijbehorende tariefstructuur sloten niet meer aan bij de verzekeringsrechtpraktijk. In de loop van 2010 kwam ik tot de conclusie dat ik mezelf bij Loyens & Loeff niet als partner zag werken, terwijl ik al lang niet meer de rol van medewerker vervulde. Ik wist dat Ploum Lodder Princen graag iemand wilde om de verzekeringsrechtpraktijk aan te sturen, omdat ik dat in een interview met Rutger Ploum in Mr. gelezen had. Ploum Lodder Princen biedt een professionele omgeving waarin het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht een welkome en belangrijke aanvulling vormt voor de bestaande praktijk. Bovendien kan ik hier als partner mijn praktijk uitbouwen zonder dat de balans tussen werk en privé in het gedrang komt. Toen ik eenmaal besloten had om Loyens & Loeff te verlaten, hadden Ploum Lodder Princen en ik elkaar dus snel gevonden.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Zakelijk beschouwd niet, omdat het veel meer voor de hand ligt om mijn praktijk uit te oefenen bij Ploum Lodder Princen. Persoonlijk wel; ik heb het bij Loyens & Loeff steeds goed naar mijn zin gehad en vond het best pittig om mijn ‘eerste liefde’ te verlaten.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Zeker! Het is – al voelt het bijna dwaas om dat zo te zeggen – alsof ik thuisgekomen ben. Bij Ploum Lodder Princen staat de advocatuur weer centraal. Daarnaast wordt het ondernemerschap sterk gestimuleerd en ik heb er veel plezier in om te zien en horen hoe origineel sommige zaken in dat opzicht worden aangepakt . Het leukste? We zitten in een prachtig pand. Het wordt nu verbouwd; de hoeveelheid vierkante meters die ik straks tot mijn kamer mag rekenen kan ik wel erg waarderen.

U heeft ruime ervaring opgedaan op het gebied van verzekeringskwesties met betrekking tot technische schades, contractgerelateerde claims en met zaken op het terrein van bedrijfsaansprakelijkheid, productaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid en werkgeversaansprakelijkheid. Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen? (mag iets fictiefs, grappigs zijn)

Ik las laatst dat de Duitse verzekeraar HMI in opspraak geraakt was na het organiseren van een seksfeest voor zijn honderd beste verkopers. Misschien moet ik me bij nader inzien toch op een andere markt richten..

Wanneer stapt u weer over?

Wat mij betreft wanneer ik ergens tegen de pensioengerechtigde leeftijd loop. Voorlopig komen ze hier niet meer van me af!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven