Overstap van de week: mr. Thessa van der Windt

Delen:

Thessa van der WindtOverstap van de week is mr. Thessa van der Windt (advocaat DLA Piper). Zij is per 15 april toegetreden tot senior associate van de Gezondheidszorggroep van DLA Piper. De Gezondheidszorggroep van DLA Piper bestaat daarmee in Nederland uit 15 advocaten. Ook prof. Sjef Gevers (emeritus hoogleraar gezondheidsrecht AMC/UvA) is als adviseur aan de groep verbonden.

U bent toegetreden tot senior associate van de Gezondheidszorggroep van DLA Piper. Kunt u kort beschrijven wat uw nieuwe functie inhoudt?

Ik ga mij bij DLA Piper met de gezondheidszorg in brede zin bezighouden. Hierbij richt ik mij, samen met mijn collega’s, op zorginstellingen, zorgverzekeraars en andere spelers in de zorg. Ook zal ik binnen de groep een coördinerende rol op mij nemen. In dit verband zal ik onder andere de organisatie op mij nemen van de lunches die wij eens in de twee maanden houden met onze relaties in de zorg en waar actuele ontwikkelingen worden besproken. Ik kijk daar naar uit!

Dit is uw tweede week bij DLA Piper. Hoe bent u vorige week op het kantoor ontvangen?

Het verrassende antwoord is dat ik in eerste instantie zelfs helemaal niet ben ontvangen. Mijn eerste werkdag bestond namelijk uit het bijwonen van de jaarvergadering van de Vereniging van Gezondheidsrecht. Ik heb ‘s ochtends mijn nieuwe visitekaartjes opgehaald bij de receptie en ben vervolgens direct doorgereden naar de congreslocatie. Op mijn tweede werkdag werd dat overigens helemaal goedgemaakt – de zon scheen niet alleen buiten.

“Thessa combineert een uitstekende kennis van de sector met praktische en werkbare oplossingen”, aldus de voorzitter van de Gezondheidszorggroep, Dirk Jan Rutgers. Kunt u daar een voorbeeld van geven?

Omdat ik ook afgestudeerd ben in biomedische wetenschappen begrijp ik snel de medische achtergrond van problemen en wensen van cliënten in de gezondheidszorg. Verder let ik er nadrukkelijk op dat ik voor cliënten een meerwaarde ben. Daarnaast help ik graag nieuwe ontwikkelingen mogelijk maken, vaak uit verbazing wat allemaal niet mag. Ik weet nog goed dat ik bezig was met de eerste ziekenhuisapotheek die niet alleen medicijnen aan opgenomen patiënten, maar ook aan poliklinische patiënten wilde leveren. De eerste internetdrogist bleek ook pas na goed puzzelen mogelijk, net als het op de markt brengen van do-it-yourself-testen naar bijvoorbeeld HIV. Het is nu al bijna niet meer voorstelbaar, maar toen de eerste zelf-zwangerschapstest op de markt kwam, vreesde men ook de vreselijkste rampspoed als vrouwen zelf zouden vaststellen dat zij zwanger waren.

U heeft een tijdje in Tokio gewoond en promotieonderzoek gedaan. Wat is het belangrijkste dat u in die tijd ontdekt heeft en dat nu goed van pas komt bij uw functie binnen de Gezondheidszorggroep?

Ik heb mij in die tijd verder verdiept in de juridische handhavingsmogelijkheden van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Nu de overheid meer en meer greep probeert te krijgen op de kosten en de kwaliteit van de zorg en zorgaanbieders niet langer zeker zijn dat zij hun zorg mogen uitvoeren, is het prettig om goed zicht te hebben wat de inspectie allemaal wel en niet mag doen.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Dat is mijn voormalig patroon, Erick van Slooten. Hij heeft me niet alleen de juridische kneepjes geleerd, maar bovenal dat het allerbelangrijkste is dat je dagelijks met veel plezier naar je werk gaat.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven