Overstap van de week: mr. Tim Alferink

Delen:

ovdw-110810-DLAPiper-AlferinkOverstap van de week is mr. Tim Alferink. Hij is overgestapt van De Brauw Blackstone Westbroek naar DLA Piper en is afgelopen maandag als advocaat toegetreden tot de praktijkgroep Finance & Projects van laatstgenoemd kantoor.

Afgelopen maandag was uw eerste werkdag bij DLA Piper. Wat heeft u deze dag gedaan?

De dag begon met een wekelijkse meeting van het Finance & Projects team, waar ik meteen kon kennismaken met alle teamleden. Vervolgens heb ik een kennismakingsronde gemaakt langs alle kantoorgenoten in Amsterdam. In september zal nog een introductiedag plaatsvinden voor alle nieuw begonnen collega’s. Verder bestond mijn eerste dag met name uit het volgen van cursussen over de belangrijkste IT-systemen. Dan merk je meteen wat een grote internationale organisatie DLA Piper is: de cursussen worden verzorgd vanuit Londen en worden online bijgewoond door nieuwe kantoorgenoten uit alle hoeken van de wereld.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Ik voel mij erg welkom bij DLA Piper en voel mij al helemaal opgenomen in het team. Het is erg inspirerend om aan te kunnen sluiten bij een jong en enthousiast team binnen een eigentijds en ambitieus kantoor. Ik verheug mij op alle uitdagingen en mogelijkheden die hier voor mij liggen.

Waarom bent u van De Brauw naar DLA overgestapt?

DLA Piper is momenteel het grootste advocatenkantoor wereldwijd, aanwezig in alle zakencentra van betekenis met 4200 advocaten in 76 kantoren gevestigd in 30 landen. Naast de internationale slagkracht heeft DLA Piper van oudsher ook een stevige positie in Nederland. Voor de finance praktijk is het netwerk en de internationale uitstraling van DLA Piper erg waardevol. Daarnaast kan ik mij erg goed vinden in de voortdurende groeiambitie van DLA Piper, zowel internationaal als in Nederland.

Doet u aan carrièreplanning?

Ik ben in ieder geval van plan om volledig mee te gaan in de ambities van DLA Piper en ga mijn uiterste best doen om bij te dragen aan het verder uitbouwen van de marktpositie van dit team.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Ik heb het geluk gehad om al met heel veel inspirerende mensen te kunnen samenwerken. Als ik er één mag noemen wordt dat professor Pim Rank, aangezien zijn colleges aan de wieg stonden van mijn passie voor het financiële recht.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven