Overstap van de week: mr. Wouter Boonstra

Delen:

Wouter BoonstraOverstap van de week is mr. Wouter Boonstra (advocaat, gespecialiseerd in civiel bouw- en vastgoedrecht). Hij stapte op 1 maart 2011 over van CMS Derks Star Busmann naar Nysingh advocaten-notarissen.

Waarom deze overstap?

CMS Derks Star Busmann is het eerste kantoor waar ik heb gewerkt. Na ruim 5 jaar vond ik dat het tijd werd om eens goed na te denken over mijn loopbaan. Min of meer tegelijkertijd nam CMS Derks Star Busmann het besluit om haar vestiging in Arnhem te sluiten. De daar werkzame advocaten zouden in Utrecht hun praktijk moeten voortzetten. Velen, waaronder ik, zagen dat niet voor ons. Daardoor kwam mijn oriëntatie op andere kantoren in een stroomversnelling. Op die manier raakte ik in gesprek met Nysingh.

Voelt u zich al thuis bij Nysingh advocaten-notarissen? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Jazeker. In de eerste plaats is de overstap naar Nysingh een stap voorwaarts ten aanzien van mijn praktijkuitoefening. Nysingh heeft erg mooie cliënten en uitdagende zaken. Verder is het Arnhemse kantoor van Nysingh ideaal gelegen, vlakbij de binnenstad en op fietsafstand van mijn huis. Daarnaast spreekt mij de passie en het enthousiasme aan waarmee de mensen van Nysingh hun vak beoefenen.

Wat zult u missen van CMS Derks Star Busmann?

Mijn tijd bij de voormalige Arnhemse vestiging van CMS heb ik als positief ervaren en de collegiale sfeer was er altijd goed. Het was dus best moeilijk daarvan afscheid te nemen, maar het kantoor was sowieso ten einde door de sluiting. Voor de rest verschillen CMS en Nysingh niet zoveel, tenzij je kijkt naar de gehanteerde uurtarieven.

Wat voor zaak hoopt u bij Nysingh advocaten-notarissen tegen te komen die u tot nu toe niet meegemaakt hebt?

Bij de sectie Vastgoed & Overheid van Nysingh hoop ik mij – naast het civiele bouwrecht in enge zin – meer te kunnen toeleggen op het contractenrecht rondom vastgoedontwikkeling en vastgoedbeheer. De praktijk van Nysingh biedt daar ruim voldoende mogelijkheden toe, zo is mij inmiddels gebleken. Met name op dat gebied wil ik mij verder ontplooien. Ik weet mij omringt door Nysingh’ers die ijzersterk zijn in hun vak, dus dat komt wel goed.

Waaraan besteedt u meer geld dan goed voor u is?

Eigenlijk schiet mij zo niets te binnen. Mijn hobby’s zijn niet duur en wat ik verder leuk vind, kost volgens mij niet meer dan goed voor mij is. Ik houd bijvoorbeeld veel van stedentrips en andere ‘uitstapjes’ en dat mag best wat kosten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven