Overstap van de week: mr.drs. Fokko Keuning

Delen:

Fokko KeuningOverstap van de week is mr.drs. Fokko Keuning (notaris). Hij stapt volgende week op 1 april over naar de Groningse vestiging van De Haan Advocaten & Notarissen. Tot die tijd is hij nog werkzaam bij Broekema.Keuning.Nielsen Notarissen. Keuning is met name gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en estateplanning.

Notaris in barre tijden – hoe red je het nog?

Door je te blijven focussen op de toegevoegde waarde van jezelf als notaris en ja, dat bereik je toch door meer de nadruk te leggen op specialismen en adviesfuncties. De consument ziet in het standaardwerk en de standaardtransacties van het notariaat weinig toegevoegde waarde. Wil je in de huidige markt overleven dan moet je kiezen voor specialistisch werk met toegevoegde waarde. Daarnaast zijn de gevolgen van de recessie in mijn praktijk van het ondernemingsrecht en estateplanning minder goed merkbaar, dus voor mij zijn deze barre tijden niet zo zeer van toepassing.

Waarom deze overstap?

Ik ben drieëntwintig jaar verbonden geweest aan het kantoor van PlasBossinade in Groningen. Een jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar Broekema.Keuning.Nielsen Notarissen. Daar heb ik dus betrekkelijk kort gezeten. Broekema.Keuning.Nielsen Notarissen is puur een notariskantoor en eigenlijk ben ik gaandeweg dit jaar toch de professionele organisatie van een groot kantoor en daarbij ook de interdisciplinaire samenwerking met advocaten gaan missen.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Nee het was op zich niet moeilijk, omdat er eigenlijk twee vliegen in een klap mee gevangen worden. Ik was op zoek naar de professionele omgeving voor mijn ondernemingsrechtpraktijk en De Haan Advocaten & Notarissen was op zoek naar versterking van haar notariaat. Dan kun je elkaar daarin betrekkelijk snel vinden.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij gaat krijgen?

Wat ik er denk ik bij ga krijgen zijn professionele collega’s waarmee geïntegreerd wordt samengewerkt, en een toenemende vraag naar notariële deskundigheid in de ondernemingsrechtpraktijk. De Haan Advocaten & Notarissen is een kantoor dat toch redelijk aan het groeien is en vanuit die groei is er ook behoefte aan versterking van de notariële ondernemingsrechtpraktijk. Ik denk dat ik nog meer te maken ga krijgen met de meer complexere zaken uit deze praktijk, zoals fusies en overnames. Bij een dergelijk groot kantoor met meerdere vestigingen is daar zeker behoefte aan.

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast gaat neerzetten?

Ik probeer me zo snel mogelijk weer te settelen. De eigen dingen die ik hier op het bureau heb staan, zoals persoonlijke spullen en foto’s van mijn echtgenote en kinderen, zal ik als eerste neerzetten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven