Overstap van de week: Paul Waszink

Delen:

Paul WaszinkOverstap van de week is Paul Waszink. Waszink maakte op 1 december de overstap van NautaDutilh naar Bird & Bird LLP. Hij is gespecialiseerd in het economisch bestuursrecht, met de nadruk op telecommunicatierecht, mediarecht, kansspelen en privacy.

Om te beginnen: hoe zag uw eerste werkdag eruit?

Prettig chaotisch. Uiteraard een uitgebreid voorstelrondje en uitleg van ‘de systemen’. Maar alles met een zekere haast omdat in de middag het jaarlijks bezoek van de Sint stond gepland. Gelegenheid dus voor het hele gezin om mijn nieuwe werkomgeving te keuren… Aansluitend was er nog iets te doen voor een zitting.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Ik verwacht mijn telecom- en mediaspecialisme bij Bird & Bird verder te kunnen uitbouwen. De faciliteiten zijn bij Bird & Bird daarvoor ideaal, want Tech & Comms, zoals het hier afgekort heet, is voor Bird & Bird een van de belangrijkste sectorpraktijken. Het ook sterk internationaal georiënteerde Tech & Comms team is een stuk groter dan bij mijn oude kantoor; wat elke ontwikkeling betreft, juridisch en technisch, zit men nationaal en internationaal er bovenop. Dit is niet alleen stimulerend, maar draagt natuurlijk ook flink bij aan kennis en kwaliteit.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?

In de juridische wereld heb ik bewondering voor mensen die kennis van zaken hebben en in staat zijn moeilijke materie op begrijpelijke wijze uit te leggen. Als die persoon dan ook nog enigszins kan relativeren, dus niet zoals ik het altijd noem, altijd ‘de ernstige taal’ spreekt, is het plaatje voor mij compleet. Nico van Eijk (hoogleraar UvA, Instituut voor Informatierecht) is dan de eerste persoon aan wie ik moest denken.

Bird & Bird richt zich op high-tech sectoren. Hoe ‘high-tech minded’ bent u zelf?

Ik houd bijvoorbeeld als fanatiek hardloper erg van hardloopgadgets. Dat gaat tegenwoordig een stuk verder dan een hartslagmeter of een GPS-horloge. Zo ren ik sinds kort met aan elke voet (of beter gezegd schoen) een footpod die bij elke stap per voet zo’n 10 variabelen registreert: Big Data voor hardlopers! Aan de andere kant ben ik in andere opzichten wel weer 1.0, ik wil lezen vanaf papier, heb geen clean desk en gewoon een boekenkast thuis.

Waar staat u over 10 jaar?

Hopelijk nog steeds ‘s ochtends in de Bird & Bird-lift, terwijl het zelfdenkende smart koffie-apparaat een dubbele espresso bereidt omdat hij weet dat ik in het pand ben.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven