Overstap van de week: Pien van Veersen

Delen:

Pien van VeersenOverstap van de week is Pien van Veersen. Zij is per 1 oktober als partner toegetreden tot Orange Clover. Van Veersen heeft meer dan 13 jaar ervaring op het gebied van publieke en private fusies & overnames, opgedaan vanuit de Amsterdamse en Londense kantoren van Loyens & Loeff. Ze adviseert over alle ondernemingsrechtelijke zaken en is gespecialiseerd in publieke en private fusies & overnames, private equity, joint ventures, herstructureringen, corporate governance, en regulatoire en algemeen vennootschapsrechtelijke advisering.

Hoe is deze eerste periode bij uw nieuwe kantoor bevallen? Hoe zag uw eerste werkdag eruit?

Op mijn eerste werkdag bij Orange Clover ging ik eigenlijk door waar ik gebleven was de dag ervoor. Ik was bezig met een joint venture en vloog ’s avonds naar Duitsland voor onderhandelingen. Daarnaast heb ik die dag een paar dozen uitgepakt en champagne gedronken met mijn nieuwe kantoorgenoten. Ik zit nu een maand bij Orange Clover en het bevalt buitengewoon goed. Het leuke van ons kantoor is dat wij dezelfde zaken doen als bij de grote kantoren. Die expertise hebben wij in huis en dat vinden wij ook leuk werk. Tegelijkertijd halen wij onze neus niet op voor een kleinere transactie of adviesvraag. Het is de mix van groot en klein en die van advocaat en ondernemer die het zo leuk maakt.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Voor mijn overstap naar Orange Clover heb ik 13 jaar bij Loyens & Loeff gewerkt. Loyens & Loeff is een prachtig kantoor en daar kon ook heel veel. Maar het past me goed dat ik nu meer mijn eigen pad kan volgen zonder dat ik rekening hoef te houden met beleid, politiek en andere beperkingen die in een grote organisatie onvermijdelijk zijn. Het antwoord op de vraag is denk ik, echt ondernemen. Orange Clover is begin 2014 opgericht, dus in die zin maak ik een vliegende start. De timing was voor mij perfect. Er is op het moment veel werk in de M&A markt en cliënten weten ons goed te vinden. De organisatie van Orange Clover staat en we beginnen nu aan een volgende fase, die van groei. We zijn dan ook op zoek naar nieuwe corporate medewerkers.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Een eigen advocatenkantoor, een fantastische werkplek aan de Keizersgracht en mijn partners met wie ik samen echt iets aan het op- en uitbouwen ben.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?

Arts. Maar ik ben heel happy met mijn keuze. Die studie rechten was bepaald niet mijn lust en mijn leven, maar het vak van advocaat heeft mij vanaf mijn eerste werkdag geboeid.

Met welke activiteiten buiten de advocatuur houdt u zich graag bezig? Heeft u daar veel tijd voor?

Ik heb drie zoontjes. Dat in combinatie met een eigen kantoor en een bloeiende M&A praktijk, laat vrij weinig tijd voor iets anders. Het is niet voor niets dat we bij Orange Clover op zoek zijn naar nieuwe mensen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven