Overstap van de week: Robin van Driel

Delen:

Robin van DrielOverstap van de week is Robin van Driel. Van Driel is in 2004 begonnen in de financieringspraktijk van Simmons & Simmons en is gespecialiseerd in het begeleiden van en adviseren over financieringen en (financiële) herstructureringen. In 2013 heeft hij de overstap naar het Financial Restructuring & Recovery Legal team van ABN AMRO Bank gemaakt, waar hij intensief betrokken is geweest bij een groot aantal complexe herstructureringen en faillissementen van (beursgenoteerde) ondernemingen. Na deze uitstap buiten de advocatuur is hij in februari 2016 bij Van Benthem & Keulen gestart.

Welkom terug in de advocatuur. Beviel de uitstap buiten de advocatuur niet?

Integendeel. Ik heb bij ABN AMRO een ontzettend leuke en leerzame tijd gehad. De afgelopen jaren had ik vakinhoudelijk gezien niet op een betere plek kunnen zitten dan bij bijzonder beheer van een bank. Om vanuit een bank betrokken te zijn bij de herstructurering en soms ook het faillissement van ondernemingen in zwaar weer was erg interessant .

Niettemin miste ik de dynamiek en het ondernemerschap van de advocatuur. Daarbij speelt mee dat de omvang van Van Benthem & Keulen beter bij mij past dan een grote bank.

Waarom heeft u voor Van Benthem & Keulen gekozen?

Ik was (en ben) erg onder de indruk van de marktgerichtheid van Van Benthem & Keulen. Het kantoor heeft zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld als onderneming en zich aangepast aan de markt. Met het serviceconcept vanDienst maakt het kantoor concreet wat toegankelijkheid inhoudt en blijft het niet bij beloftes.

Voor mij persoonlijk was het daarnaast interessant dat Van Benthem & Keulen, voor zover ik weet, als enige Nederlandse kantoor buiten Amsterdam een omvangrijke banking & finance praktijk heeft, met toonaangevende financiële instellingen als cliënt. Het belang dat binnen het kantoor wordt gehecht aan de verdere ontwikkeling van deze praktijk, de energie die daarin wordt gestoken en de positionering van Van Benthem & Keulen in de markt, geven een geweldige kans om de praktijkgroep verder uit te bouwen.

Hoe is deze eerste periode bij uw nieuwe kantoor bevallen? Hoe zag uw eerste werkdag eruit?

Erg goed. De positieve reacties van kantoorgenoten en van (potentiële) cliënten geven mij nu al het gevoel dat ik een goede keuze heb gemaakt.

Waar staat u over 10 jaar?

Ik hoop dat ik dan een bloeiende financieringspraktijk heb opgebouwd en dat mijn praktijkgroepsgenoten en ik ervoor hebben gezorgd dat de banking & finance praktijk een gevestigde naam is en als logische keuze wordt gezien voor de begeleiding van financieringen en (financiële) herstructureringen.

Maakt u vaker ‘uitstapjes’? Met welke activiteiten buiten de advocatuur houdt u zich graag bezig?

Jazeker. Ik hou ontzettend van het maken van verre reizen en stedentrips. Door de geboorte van mijn zoon en de verbouwing van mijn huis is het er even niet van gekomen, maar inmiddels ben ik weer volop plannen aan het maken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven