Overstap van de week: Rogier van den Heuvel

Delen:

Rogier van den HeuvelOverstap van de week is Rogier van den Heuvel. Hij is per 1 juni overgestapt van Simmons & Simmons te Amsterdam naar VanEps Kunneman VanDoorne op Curaçao. Van den Heuvel heeft een brede corporate & commercial litigationpraktijk.

Waarom heeft u deze overstap gemaakt?

VanEps Kunneman VanDoorne is het toonaangevende advocatenkantoor in Caribisch Nederland. De litigationpraktijk is er de laatste jaren enorm gegroeid en het kantoor wil nog verder groeien, ook in de transactiepraktijk. Er kwam een mooie positie beschikbaar, waarbij ik de volgende stap in mijn carrière kon zetten en in een andere omgeving op hoog niveau in een brede internationale praktijk werkzaam kon blijven.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Deze mogelijkheid kwam op een goed moment. Zodra ik was gewend aan het idee dat ik Nederland wel eens achter mij zou kunnen laten, was de beslissing eenvoudig. Mijn gezin was ook enthousiast. Mijn vrouw is op Curaçao opgegroeid, dus voor haar was de stap minder groot. Mijn dochter van vier zou liever naar Duinrell zijn verhuisd, maar Curaçao stond bij haar gelukkig op een goede tweede plaats.

Hoe bevalt het werken in de Cariben u? Wat zijn de verschillen met Nederland?

Hier wordt, net als in Nederland, hard gewerkt. Maar als ‘flying lawyers’ bedienen wij verschillende eilanden, met verschillende rechtsstelsels. VanEps Kunneman VanDoorne heeft in de Cariben vestigingen op Curaçao, Bonaire, Aruba en St. Maarten en praktiseert ook op Saba, St. Eustatius en Suriname. In Caribisch Nederland gelden vier rechtsstelsels, met overeenkomsten en verschillen. Wij zitten hier bovendien op een kruispunt tussen Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa. Dat heeft gevolgen op juridisch, economisch en cultureel gebied, maar ook voor de talen waarin je werkt. Een liefhebber van internationaal en interregionaal privaatrecht kan hier zijn hart ophalen.

En het Caribische leven zelf? Is dat een beetje aangenaam?

Als je na de werkdag de deur van kantoor achter je dicht trekt, begint de vakantie: altijd zon en geen files! Ik ben snel opgenomen in de sociale gemeenschap, ook dankzij mijn kantoorgenoten. Ik kijk ernaar uit de regio beter te leren kennen.

Waar hoopt u over tien jaar te staan?

Ik zou graag de business van mijn kantoor in Zuid-Amerika willen uitbouwen. Daarnaast zou ik het wel zien zitten om de ontsluiting van Nederlands-Caribische wetgeving, wetsgeschiedenis en jurisprudentie op een hoger niveau te brengen. Uitgevers trekken zich dat hier te lande vooralsnog minder aan dan in Nederland. Mogelijk ligt daar een taak voor de advocatuur en de rechterlijke macht gezamenlijk. Maar waar ik over tien jaar sta? Ach, tien jaar geleden had ik ook niet gedacht dat ik nu op Curaçao zou zitten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven