Overstap van de week: Rowena van den Boogert

Delen:

Rowena van den BoogertOverstap van de week is Rowena van den Boogert. Zij trad op 1 juni als advocaat in dienst bij Eldermans|Geerts in Zeist. Hiervoor was zij werkzaam bij KienLegal B.V. Daar heeft zij zich volledig toegelegd op het gezondheidsrecht.

Waarom deze overstap?

Het gezondheidsrecht is een vakgebied met ontzettend veel interessante kanten dat daarnaast constant in ontwikkeling is. Het draait in dit rechtsgebied veelal om het meest waardevolle bezit van de mens, namelijk zijn/haar gezondheid en dat maakt het ook bijzonder. Voor mij stond als snel vast dat een vervolg ook in dit rechtsgebied moest zijn. De overstap naar Eldermans|Geerts is daarom een logisch vervolg, want er zijn maar weinig kantoren in Nederland die zich volledig richten op het gezondheidsrecht.

Eldermans|Geerts treedt daarnaast veelal op voor individuele zorgaanbieders in de eerste en tweede lijn, maatschappen, zorggroepen, zorginstellingen en andere partijen in de zorg. Voorheen werkte ik ook veel vanuit het patiëntenperspectief. Met de cliëntengroep van Eldermans|Geerts kan ik een meerwaarde aan mijn eigen ervaring toevoegen.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Nee, zeker niet. Deze mogelijkheid kwam op het juiste moment op mijn pad en daar ben ik erg blij mee. Uit een eerdere ontmoeting kende ik het kantoor al, waardoor ik wist dat er al een goede klik was. Ontzettend leuk is dat ik nu ook weer samenwerk met een oud collega, Eveline Hoogeterp.

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij Eldermans|Geerts?

Binnen Eldermans|Geerts staat een pragmatische aanpak centraal. Het begrijpelijk kunnen formuleren van je advies, eventuele (on)mogelijkheden en oplossingen is wat mij betreft van het grootste belang. Zorgaanbieders hebben naast het verlenen van zorg (wat natuurlijk de corebusiness is) soms wel een dagtaak aan andere (bijvoorbeeld administratieve) zaken. Met het doel om zorgaanbieders hierin te ondersteunen hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen binnen Eldermans|Geerts.

Met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij Eldermans|Geerts?

Niet zozeer het verschil maken maar ik hoop het team te kunnen versterken met mijn van origine Rotterdamse mentaliteit J.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?

Tja, dat is een moeilijke vraag. Echt een voorbeeld heb ik niet, maar er zijn velen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het gezondheidsrecht in Nederland. Een naam die daarin wat mij betreft niet mag ontbreken is Henk Leenen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven