Overstap van de week: Steven Storm

Delen:

Steven StormOverstap van de week is Steven Storm. Storm versterkt per 1 mei als partner het M&A-team van Van Benthem & Keulen. Hiervoor was hij werkzaam bij JLS advocaten.

Waarom heeft u voor dit kantoor gekozen?

Van Benthem & Keulen is een ambitieus kantoor met een groeiende transactiepraktijk. Het is een mooie uitdaging om deze praktijk verder uit te bouwen. Doordat Van Benthem & Keulen ook specialisten op andere – voor de transactiepraktijk relevante – rechtsgebieden in huis heeft, kunnen we cliënten in alle fasen van hun transactie de juiste begeleiding bieden. Daarnaast investeert Van Benthem & Keulen sterk in innovatie van haar dienstverlening.

U bent de eerste advocaat in Nederland die zich heeft laten registreren als Register Valuator bij het NIRV. Was dat uw visitekaartje naar Van Benthem & Keulen?

Om als transactieadvocaat goed te kunnen adviseren is begrip van de ‘value drivers’ en financiële aspecten van een transactie essentieel. Daardoor is het mogelijk om de juiste vertaalslag naar de juridische documentatie te maken en aan de onderhandelingstafel toegevoegde waarde te bieden. Dat vond Van Benthem & Keulen ook.

U hebt vóór JLS advocaten bij Essent gewerkt. Wat zijn voor u de voordelen om zowel juridische als bedrijfskennis te hebben?

Het heeft mijn inzicht in strategievorming, bedrijfs- en besluitvormingsprocessen van ondernemingen vergroot. Daar kan ik nu beter op inspelen. Het is zeer nuttig om als inhouse counsel aan de andere kant van de tafel gezeten te hebben bij het coördineren van grote transacties en herstructureringen in multidisciplinair verband. Ik denk dat ik bij mijn juridische advisering meer rekening ben gaan houden met de commerciële doelstellingen van de cliënt en meer oog heb gekregen voor de praktische toepasbaarheid van juridische adviezen.

Wat is er zo interessant aan transacties?

Het overnameproces is veelzijdig, complex en vergt multidisciplinaire samenwerking. Voor de betrokken ondernemingen staat er veel op het spel. Het is de uitdaging om voor cliënten het beste resultaat te behalen in de onderhandelingen, met behoud van een constructieve sfeer.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven