Overstap van de week: Viviana Luján Gallegos

Delen:

Viviana Luján GallegosOverstap van de week is Viviana Luján Gallegos. Viviana Luján Gallegos is gekwalificeerd als advocaat in Costa Rica. Zij is afgelopen maandag als associate in de Financial Markets praktijkgroep begonnen bij Simmons & Simmons en is gespecialiseerd in internationaal milieurecht, energiecontracten, en financiering van en handel in CO2-emissierechten. Luján Gallegos was daarvoor werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Dit is uw eerste werkweek bij Simmons & Simmons. Hoe bevalt het tot nu toe?

Het is een hele leuke eerste week geweest. Ik mocht meteen meedoen aan meetings en calls over business development van twee van de praktijkgroepen waarin ik werkzaam zal zijn: Energy & Infrastructure en Environment & Climate Change. Er lagen al een paar zaken op mij te wachten en tevens waren er al cliëntmeetings en reizen in mijn agenda geboekt.

U komt bij De Brauw vandaan en bent nu weer bij één van de grootste advocatenkantoren van Nederland werkzaam. Wat spreekt u aan aan het werken binnen een groot kantoor?

Er is een aantal aspecten van het werken in een groot kantoor die voor mij belangrijk zijn en welke ik binnen de De Brauw heb ervaren en ook verwacht terug te vinden binnen Simmons & Simmons. In eerste instantie de omvang, veelzijdigheid en internationale aspecten van de zaken en de kwaliteit en professionaliteit van de advocaten. Gezien mijn internationale achtergrond, werk ik graag voor internationale cliënten of voor Nederlandse cliënten die projecten doen in het buitenland. Het regelmatig contact met de buitenlandse advocaten binnen het netwerk van een groot kantoor vind ik ook heel boeiend. En last but not least, de mogelijkheden om ervaringen in andere landen en met andere culturen op te doen; zo ben ik gedetacheerd geweest voor een aantal maanden in Brussel en in Beijing.

Waarom heeft u deze overstap gemaakt?

Ik wil bij Simmons & Simmons opnieuw voor een groot deel van mijn tijd werkzaam zijn op de vakgebieden waarin ik gespecialiseerd ben en me verder wil ontwikkelen. Verder spreekt het grote internationale netwerk van Simmons & Simmons en hun wereldwijde ervaring op mijn praktijkgebieden mij zeer aan.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

Ik had in Costa Rica tijdens mijn studie al in de advocatuur gewerkt, maar voor de overheid en op een klein arbeidsrechtkantoor. Toen ik in Nederland in de advocatuur begon wilde ik mijn kennis van internationaal milieurecht combineren met de transactiepraktijk, om te kunnen werken in een veeleisende baan en omgeving, en tegelijkertijd een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren. Verder wilde ik me ook breder ontwikkelen en heel goed het vak leren door te werken met enkele van de beste advocaten.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Nee.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven