Overstap van de week

Overstap van de week: ANDREI BABIY

Overstap van de week is Andrei Babiy. Babiy is per 1 februari als partner begonnen bij de praktijkgroep Banking and Finance van Taylor Wessing in Amsterdam. Hij is afkomstig van Linklaters.

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast neerzet?
Als eerste zet ik de tablet van de zaak op mijn bureau, zoals het hoort in dit digitale tijdperk. Eén kabeltje erin en ik ben via twee grote beeldschermen verbonden met alle systemen van Taylor Wessing.

Zat u al lang op deze overstap te wachten?
Ik zat eigenlijk helemaal niet te wachten op een overstap. Ik had het hartstikke naar mijn zin als managing associate (senior medewerker) bij Linklaters maar wilde natuurlijk wel graag partner worden en een eigen praktijk opbouwen. Het telefoontje van een headhunter met de vraag of ik wilde praten over een mogelijke positie als banking and finance partner bij een internationaal kantoor was dan ook een aangename verrassing.

Waarom is Taylor Wessing blij met juist uw komst?
Taylor Wessing is een groot internationaal kantoor met goed ontwikkelde banking and finance praktijk op verschillende vestigingen in een groot aantal landen. Ik sluit met mijn bankingwerkervaring daar heel goed bij aan en zal de ‘banking and finance’-praktijk bij Taylor Wessing in Nederland kunnen uitbouwen samen met mijn internationale collega’s.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?
Mijn voorbeeld is Martijn Koopal die leiding gaf aan de bankingteam van Linklaters Amsterdam toen ik daar als advocaat stagiair in 2007 begon. Martijn heeft de Linklaters Amsterdam bankingteam op de kaart gezet. Hij heeft de advocatuur inmiddels verlaten.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Tijdens het opdoen van de verplichte proceservaring als advocaat-stagiair heb ik een cliënte bijgestaan die te enthousiast had gerekend op een snelle verkoop van haar huis en had alvast een koopovereenkomst voor een nieuw huis getekend. Toen de verkoop van haar eigen huis werd vertraagd en de levering van het nieuwe huis niet op tijd kon plaatsvinden vorderde de verkoper een aanzienlijk bedrag uit hoofde van een boetebeding in de koopovereenkomst. Die zaak is mij heel erg bijgebleven vanwege de grote financiële en emotionele impact die de zaak voor de cliënte en haar gezin had. Dit staat natuurlijk in sterk contrast met de zakelijke financieringen waar ik in mijn dagelijkse praktijk mee te maken heb en waarbij de belangen tot in de miljarden kunnen oplopen.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand