Overstap van de week: Annelouk Luigies

Delen:

Annelouk Luigies

Overstap van de week is Annelouk Luigies. Luigies stapte over van Nysingh naar het team Gezondheidsrecht van Van Benthem & Keulen advocaten & notariaat. Zij heeft ervaring met uiteenlopende (samenwerkings)vraagstukken die de ordening, bekostiging en de (kwaliteits)regulering van de gezondheidszorg (care en cure) raken.

Waarom deze overstap?

Mijn overstap had meerdere redenen, maar de snelgroeiende gezondheidszorgpraktijk en het enthousiaste en gedreven team bij Van Benthem & Keulen gaven voor mij de doorslag. Aan het begin van mijn carrière maakte ik al eens kennis met Van Benthem & Keulen. Ik werkte er toen nog als juridisch medewerker en dat beviel al goed, er heerst een fijne werksfeer. Opnieuw in gesprek bleken onze visies op de innovatie en ontwikkeling van juridische dienstverlening en het inspelen op wat cliënten in de zorg van ons vragen ook nog eens naadloos op elkaar aan te sluiten.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Natuurlijk was het moeilijk om afscheid te nemen van het team bij Nysingh, waarmee ik voor langere tijd met veel plezier heb samengewerkt. Maar vanaf het eerste moment was er met de advocaten bij Van Benthem & Keulen eenzelfde klik.

Ik kan het trouwens iedereen aanraden om eens in de zoveel tijd om zich heen te kijken. Het leidt tot nieuwe en interessante inzichten over de dienstverlening in de advocatuur, maar vooral ook over jezelf.

Waar staat u over 10 jaar?

Als ‘allround’ advocaat én adviseur gezondheidszorg met beide benen op de grond in een bloeiende praktijk met  veel tevreden cliënten om mij heen.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?

Min of meer bij toeval raakte ik verzeild in een strafrechtelijk onderzoek binnen een instelling die zorg verleent aan mensen met een verstandelijke beperking. Je kunt je voorstellen dat dit binnen dit type zorginstelling voor extra veel onrust en emoties zorgde. Samen met het bestuur heb ik er alles aan gedaan om de zorgverlening zo gewoon mogelijk te laten doorgaan. Dat vergt niet alleen iets van je juridische capaciteiten maar ook van je gezond verstand. Dit soort zaken maken voor mij echt het verschil.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?

De wet- en regelgeving in de zorgbranche is continu aan verandering onderhevig. Dat brengt met zich mee dat mijn cliënten permanent moeten anticiperen en worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Mijn ambitie is om in mijn nieuwe kantoor strategisch mee te denken en mijn cliënten daar bij te helpen. Ik hoop vooral zaken te doen die op dat gebied liggen.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?

Aangezien ik van jongs af aan overtuigd was van mijn keuze voor de advocatuur, vind ik het moeilijk deze vraag te beantwoorden. Als ik het toen nog niet had geweten, had ik mij misschien op school meer op de bètavakken gericht en was ik gegaan voor een beroep in de zorg. Of dat nu zou zijn geweest als zorgverlener of meer in een bestuurlijke functie, dat weet ik niet, maar die affiniteit met de zorgbranche zat er al vroeg in.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven