Overstap van de week: Edwin Nijhof

Delen:

Edwin Nijhof

Overstap van de week is Edwin Nijhof. Nijhof is 1 mei 2017 begonnen bij Cees Advocaten in Delft, waar hij de huurrechtpraktijk zal uitbouwen. Hij komt van Straatman Koster Advocaten en werkte eerder onder andere als cassatieadvocaat bij Ekelmans & Meijer.

Waarom deze overstap?

Wat mij aanspreekt is dat Cees Advocaten een dynamisch kantoor is dat in groter verband werkt en vele interessante vastgoedprojecten kent, met name op het gebied van duurzame energie. Daarnaast is Cees Advocaten het grootste insolventiekantoor van Zuid-Holland. Niet alleen binnen deze vastgoedprojecten, maar ook binnen het faillissementsrecht spelen vaak huurrechtelijke kwesties. Vanuit verschillende hoeken is er daarom behoefte aan een huurrechtspecialist, waarbij nauwe samenwerking met de andere specialisaties een gegeven is. Zo maken we optimaal gebruik van elkaars expertises om uiteindelijk tot het best mogelijke resultaat voor de cliënt te komen.

Cees Advocaten is pas in januari jl. gestart. Durfde u het aan om naar zo’n jong kantoor over te stappen?

Cees Advocaten is sinds 1 januari 2017 ontstaan vanuit een fusie uit de kantoren EBH Elshof en Wessel, Tideman Sassen (WTS). Een deel van mijn huidige collega’s bij Cees kende ik al uit mijn WTS-tijd als sociale, down to earth mensen waarmee het prettig samenwerken is. Dat geldt ook voor de nieuwe collega’s die ik vanaf mei heb leren kennen. Juridische adviezen worden in begrijpelijke taal opgeschreven. Samenwerking staat voorop. Ook de huisstijl van Cees Advocaten straalt dat uit: fris, toegankelijk, duidelijk. Met elkaar een processtrategie uitdenken en de meest handige aanpak overleggen is dagelijkse kost. Dat voorkomt ook problemen achteraf.

Wat heeft u Cees Advocaten te bieden?

Een dynamisch team, een no nonsense-mentaliteit, nauwe samenwerking en interessante vastgoedprojecten met huurrechtelijke diepgang.

Wat maakt het huurrecht zo interessant?

Het huurrecht is heel tastbaar. Je ziet je hulp al gauw weerspiegeld in je omgeving. Als je langs bepaalde winkelcentra, supermarkten of bedrijfsgebouwen loopt is het leuk om te kunnen zeggen dat je hebt meegeholpen om de verhuur daarvan te realiseren. Ook is het een levende praktijk, waarbij relatief vaak wordt geprocedeerd, ook in kort geding. Het procesrecht heeft me, mede vanwege mijn cassatieachtergrond, altijd al getrokken. Die kennis komt goed van pas bij het procederen.

Waar staat u over 10 jaar?

In de eerste plaats binnen een uitgebouwde huurrechtpraktijk, als onderdeel van de bredere vastgoedpraktijk, met tevreden cliënten. Daarnaast ook binnen een verder versterkte bouwrechtpraktijk (mijn andere focus). Cliënten zullen tegen die tijd hebben gemerkt dat de kruisbestuiving tussen verschillende expertises en diepere kennis van het procesrecht enorm helpen bij het veiligstellen van hun rechten in een eventuele procedure.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven