Overstap van de week is Petra Schilder Spel.

Delen:

Overstap van de week is Petra Schilder Spel. Schilder Spel is per 1 september als senior advocaat-medewerker de sectie Bestuursrecht van Ekelmans & Meijer Advocaten komen versterken. Schilder Spel was hiervoor advocaat bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroep Vastgoed en Overheid.

Waren de eerste weken rustig inkomen of moest u meteen vol aan de bak?
Op mijn eerste werkdag bij Ekelmans & Meijer Advocaten had ik gelijk een bespreking van 4,5 uur met een van mijn vaste cliënten. Ik kon dus gelijk vol aan de slag! Het werd daardoor een beetje aparte inwerkdag, maar eigenlijk was het ook wel fijn om direct aan het werk te gaan.

Waarom heeft u specifiek voor Ekelmans & Meijer Advocaten gekozen?
Ekelmans & Meijer Advocaten is een kantoor met een hoog niveau, maar met een relaxte en positieve sfeer. Dat viel me direct op bij het eerste contact en sprak me aan. Daarnaast is er ook een ervaren vastgoedsectie, wat ik belangrijk vind in combinatie met het bestuursrecht en is er een mooie German Desk.

Wat wilt u bij dit kantoor bereiken?
Ekelmans & Meijer Advocaten heeft al een ervaren bestuursrechtteam. Ik wil graag een bijdrage leveren aan het verder uitbouwen van de bestuursrechtpraktijk. Zeker met de komst van de nieuwe Omgevingswet liggen er kansen in dit vakgebied. Het hele omgevingsrecht gaat weer op de schop, terwijl iedereen net een beetje gewend is aan het werken met de Wabo. Ik zie het als een uitdaging om cliënten zo goed mogelijk te begeleiden bij die overgang.

Wat maakt het bestuursrecht zo interessant?
Het bestuursrecht/omgevingsrecht is volop in beweging. Dat is soms een uitdaging met alle veranderende regelgeving, maar dat maakt het ook boeiend. Daarnaast gaat het in het bestuursrecht vaak niet alleen om de puur juridische inhoud, maar spelen er ook politieke aspecten mee. Soms moet je dan een weg inslaan met je cliënt die juridisch wellicht niet de beste is, maar vanuit politiek oogpunt meer kans van slagen heeft. Ook doe ik graag zaken op het grensvlak van bestuurs- en civielrecht. Dat zijn vaak civielrechtelijke procedures en dat is leuk voor de afwisseling.

Wat maakt dat  zo goed bent in uw vak?
Ik probeer met de cliënt te komen tot praktische oplossingen. Mijn kracht ligt in het aanvoelen van de daadwerkelijke behoefte van de cliënt. Je moet de zaak niet ingewikkelder maken dan hij is en goed oog houden voor de belangen van de cliënt. Dat merk ik bij zowel bedrijven als overheden. Daarnaast heb ik in het verleden als jurist bij de overheid gewerkt en weet dus hoe het daar werkt. Dat komt goed van pas bij bijvoorbeeld politiek gevoelige zaken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven