Overstap van de week: Jan Willem Loman

Delen:

Jan Willem Loman

Overstap van de week is Jan Willem Loman. Hij treedt op 1 april als zakelijk mediator toe tot ReulingSchutte, nichekantoor voor zakelijke mediation, arbitrage en bindend advies. Loman is afkomstig van Ekelmans & Meijer waar hij zich als advocaat-partner heeft begeven op het snijvlak van arbeidsrecht en ondernemingsrecht. De afgelopen jaren was hij ook al actief als zakelijk mediator.

Op 1 april stapt u over. Of is dit een grap?

Serious business. Vanaf maandag 3 april vol aan de slag als mediator, bij conflicten tussen aandeelhouders, bestuurders, handelspartijen e.d.

Was u de advocatuur zat?

Ik merkte dat ik toe was aan een koerswijziging en dat mediation mij ligt. Meer kijkend naar de belangen en wensen in plaats van naar de standpunten en claims. Meer toekomstgericht dan het vizier op het verleden. Vaak een passend alternatief voor geschillenbeslechting.

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij ReulingSchutte?

Mijn jarenlange ervaring op arbeids- en ondernemingsrechtelijk terrein maakt dat een conflict snel inhoudelijk kan worden geanalyseerd en dat ik bekend ben met oplossingsrichtingen. Door passende interventies kan ik partijen in staat stellen om zelf een vaak creatieve oplossing te bereiken.

Met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij ReulingSchutte?

Door actief te luisteren en te reflecteren, maar ook door zoveel als mogelijk een ontspannen sfeer te creëren, bijvoorbeeld door humor.

Is de zakelijke mediation innovatief genoeg, of ziet u hier kansen?

Mediation is bij uitstek een innovatieve tool bij conflicten en raakt steeds meer in zwang, ook door suggesties en verwijzingen van rechters. ReulingSchutte, marktleider, ziet een toenemende vraag naar business mediaton. Met een belangrijke rol voor advocaten in mediation, door cliënten te informeren, te adviseren en te begeleiden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven