Overstap van de week: Juriaan Berckenkamp

Delen:

Overstap van de week is Juriaan Berckenkamp. Berckenkamp heeft zich als advocaat verbonden aan de commerciële vastgoed- en overheidspraktijk van Six Advocaten. Vóór zijn overstap was Berckenkamp werkzaam bij Van Doorne.

Waarom deze overstap?

Vanuit mijn tijd bij de vastgoedsectie van Van Doorne kende ik Six al als een goed en ambitieus nichekantoor. Toen Six mij benaderde om als eerste (beginnend) medewerker in dienst te treden en de verdere uitbreiding van het kantoor mee te helpen vormgeven, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Binnen een week had ik alle partners gesproken en was de overstap beklonken.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Ik heb met veel plezier bij Van Doorne gewerkt en ik ga mijn oude collega’s zeker missen. Met een heel aantal ben ik goede vrienden geworden, die ga ik zeker blijven zien. Maar het was geen moeilijke beslissing om te nemen: ik wilde graag de wereld buiten de Zuidas ontdekken. Nu zit ik op een prachtige plek in het centrum, met groots uitzicht over het IJ. Ik mag niet klagen.

Hoe gaat het tegenwoordig met het commerciële vastgoed- en overheidsrecht?

Na zeven magere crisisjaren lijken nu de vette jaren weer te zijn aangebroken. De markt is enorm in beweging en er wordt weer volop aanbesteed, gebouwd, gerenoveerd, vergund en verhuurd. Er is dus ook veel vraag naar juridisch advies, zowel civiel als publiekrechtelijk. Reden waarom Six naar versterking zocht – en nog steeds op zoek is, trouwens!

Waar staat u over vijf jaar?

In de gesprekken met Six werd die vraag ook gesteld. Toen heb ik gezegd dat ik mezelf over vijf jaar zie als een ervaren medewerker die hard aan de weg timmert met een eigen praktijk. Op het snijvlak, wellicht, van vastgoed- en aansprakelijkheidsrecht. Dat lijkt me interessant.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?

In een ver verleden voetbalde ik in de jeugd bij Feyenoord. Een carrière als profvoetballer zat er uiteindelijk niet in. In die zin was de advocatuur niet mijn eerste keus, al is het een prachtig beroep. Gelukkig was er bij Six alle begrip dat ik op maandag 15 mei jl. een dag vrij nam om het kampioenschap van mijn ‘cluppie’ op de Coolsingel te vieren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven