Overstap van de week

Overstap van de week: MARISKA VAN ZELST-DE WIT

Overstap van de week is Mariska van Zelst-de Wit. Van Zelst-de Wit (38) is als juridisch visual consultant het team van het Amsterdamse visueel adviesbureau Getting the picture komen versterken. Hiervoor was ze juridisch adviseur & collectiesecretaris bij het Rijksmuseum.

Geen overstap richting advocatuur?
Dat zou zeker geen onlogische stap geweest zijn met mijn ervaring als ondernemer en als juridisch adviseur. Het leuke aan deze functie is dat ik wel veel met advocaten te maken heb en ik voel me comfortabel hen te adviseren aan de zijlijn (én aan de frontlinie).

Waarom was juist dit de ultieme overstap voor u?
Visualiseren is een actueel thema. In de juridische sector raakt men ook geïnteresseerd in de mogelijkheden. In mijn nieuwe functie kan ik bijdragen aan innovatie in de juridische sector. Dat vind ik een leuke en spannende uitdaging waar ik veel energie van krijg.

Waarom heeft een visueel adviesbureau een jurist nodig?
Om klanten uit de juridische sector beter te kunnen helpen. Juridische informatie gaat vaak in stapels, is heel abstract en doorspekt met jargon. Getting the picture was op zoek naar iemand die die juridische taal spreekt, de sector kent, juridische denkpatronen snapt en op de hoogte is van alle ontwikkelingen. Die juridische kennis – naast de ervaring met visualiseren – maken dat Getting the picture snel tot de kern kan komen van een klantvraag en met de oplossing die het beste past. We hebben nu het ideale team van visual consultants, ontwerpers en mij als jurist om een juridische visie of boodschap helder en aansprekend te verbeelden.

Hoe ziet u de communicatie van advocatenkantoren over vijf jaar?
Een stuk visueler! Het wordt steeds meer gevraagd, ook van juristen, dat informatie gebruiksvriendelijk is. Gebruiksvriendelijke informatie is toegankelijk en begrijpelijk. Als iedereen letterlijk hetzelfde beeld heeft bij een feitelijke situatie en jurische vraag, wordt adviseren en procederen een stuk makkelijker en efficiënter.

Wat was u geworden als u geen juridisch vak had gekozen?
Dan had ik waarschijnlijk wel iets gevonden in de creatieve sector, hoewel ik blij ben dat ik Rechten heb gestudeerd. Deze combi is heel leuk.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures
Mercedes-Benz – Mercedes Business Solutions (Rectangle)