Overstap van de week: Mark Eising

Delen:

Mark Eising

Overstap van de week is Mark Eising (1967). Eising is per 1 december als advocaat-partner overgestapt van Wieringa Advocaten naar BOLT Advocaten. Eising is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en commercieel contractenrecht met een speciale focus op fusies en overnames.

Waarom deze overstap?

Ik miste bij Wieringa het gevoel van ondernemerschap en samenwerking tussen de partners die ik daarvoor jarenlang wel had ervaren op mijn eigen kantoor. In mijn ogen moet een partner meer doen dan alleen op zijn kamer in zijn dossiers zitten werken om zijn eigen praktijk proberen invulling te geven. Initiatieven ontplooien met andere partners en elkaar en kantoorgenoten motiveren om het maximale uit de praktijk en henzelf te halen zijn voor mij een must. Helaas voelde ik me bij Wieringa daar vrij alleen in. Bij BOLT zitten we wat dat betreft gelukkig op één lijn.

Was het desondanks moeilijk om deze beslissing te nemen?

Enerzijds eigenlijk dus helemaal niet, want ik zag op een gegeven moment wel dat ik in mijn eentje de cultuur binnen Wieringa niet kon veranderen. Maar anderzijds wel omdat de omgang en samenwerking met de stagiaires, medewerkers en ondersteunend personeel bij Wieringa altijd zeer goed en plezierig waren en ik wist dat ik die erg zou gaan missen.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?

Niet zozeer, maar ik verheug me er wel enorm op om met mijn oude Nauta-maatje Rogier Dahmen, met wie ik bij BOLT weer herenigd ben, opnieuw gezamenlijk mooie overnames te doen.

Hoe gaat uw persoonlijke nieuwe jaar eruitzien?

Mijn vrouw en ik worden beiden 50 jaar in 2017 dus dat gaan we groots vieren. Daarnaast hoop ik weer veel invulling te geven aan mijn beide passies: exotische vogelreizen en tennis.

En op langere termijn, hoe ziet de ‘nieuwe’ advocatuur er volgens u uit?

Ik verwacht dat de tarifering binnen de advocatuur nog veel meer aandacht zal krijgen en de noodzakelijke verandering zal ondergaan. De mogelijkheden van variaties binnen vaste tarieven en uurtarieven zijn veel groter en wenselijker dan men denkt. Daarnaast zie ik dat ondernemers een veel grotere betrokkenheid van hun advocaten willen bij hun onderneming zodat veel sneller problemen kunnen worden voorkomen én opgelost.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven