Overstap van de week: Maud van Weersch

Delen:

Maud van Weersch

Overstap van de week is Maud van Weersch. Zij heeft zich aangesloten bij DAAN Advocatuur & Notariaat in Arnhem. Zij is als senior kandidaat-notaris gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Ze was voorheen verbonden aan Hoge van Gerven notarissen.

Hoe is het om na achttien jaar, waarvan vijf jaar als partner, verbonden te zijn aan één kantoor, over te stappen naar een ander kantoor, en was Hoge van Gerven geschokt over uw beslissing?

Elke overstap is spannend. DAAN voelde echter vanaf de eerste kennismaking goed. Een gevestigde naam in het ondernemingsrecht, een hecht team van notarissen en advocaten, een moderne, niet-traditionele kantoorsetting en een no-nonsense aanpak. Een dynamische en enthousiaste club waar ik mij erg thuis voel.

Leverden uw eerste werkdagen bij DAAN een cultuurschok op of is er niet veel verschil met Hoge van Gerven, behalve dat DAAN een nichekantoor is?

Andere stad, andere werkwijze, advocaten als collega’s… Kortom: best wel wat verschillen. En ja, je moet je draai weer even zien te vinden. Een cultuurshock heb ik echter niet ervaren.

Waarom heeft u gekozen voor een nichekantoor?

Mijn hart ligt bij het ondernemingsrecht en DAAN heeft een heel mooie nationale en internationale ondernemingsrechtpraktijk. Daarnaast ben ik een teamspeler en ik vind de nauwe samenwerking tussen het notariaat en de advocatuur dan ook erg plezierig.

Wat maakt het notariaat zo leuk?

Voor mij is dat het contact met de ondernemer. Waar je bij de andere rechtsgebieden vaak te maken hebt met ‘passanten’, is er in het ondernemingsrecht meestal sprake van een langdurige relatie. Sommige cliënten ken ik al bijna mijn hele werkzame leven. Je maakt dan van redelijk dichtbij de ups-and-downs van een onderneming mee.

Hoe ziet het ‘nieuwe’ notariaat er volgens u uit?

Ik geloof in vergaande specialisatie en samenwerking tussen de verschillende gespecialiseerde kantoren. Daarnaast verwacht (en hoop) ik dat de praktijk van een notaris zich steeds meer buiten zijn eigen kantoormuren gaat afspelen. Ga naar de cliënt toe. Daardoor krijg je nog meer gevoel bij het dossier en kun je je cliënten nog beter adviseren en begeleiden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven